Ogólne > Rodzina ...

Opieka medyczna

<< < (16/44) > >>

Solvej:

--- Cytat: Mrozik w 22 Wrz 2009, 22:04:37 ---WItam!
Mam pytanie,otoz moja dziewczyna korzystala ostatnio z serii spotkan u fizjoterapeuty.Zostala skabusewana od lekarza rodzinnego,gdyz ma problemy z kregoslupem.
Czy za te spotkania bedzie musiala zaplacic czy pokryje jej to ubezpieczenie.Nie placimy zadnych ubezpiczen dodatkowych tylko te,ktore potracaja nam przy wyplacie.Znajoma  mowila,ze mamy wejsc na strony danicy pension i tam pobrac jakis formularz i to oddac do komuny.Czy to prawda,ze trzeba tak zrobic.
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Witaj

Tez chodzilam na takie wizyty do fizjoterapeuty, chyba 4 lata temu. Placilam na ostatniej wizycie mala sume - okolo 200-300 kr. o ile dobrze pamietam, nie bylo to duzo.
FOrmularzy nie wypelnialam, ale moze zapytaj lekarza kierujacego?
Pozdrawiam
 i jeszcze cos.... ja dostalam taki jakby "karnet" od lekarza, w ktorym po kazdych masazach notowano w nim.

Jomir:
Jezeli chodzi o Danice, to wszystko zalezy jakie macie ubezpieczenie,.
Jest tak jak pisze Zelandia. Musicie doplacac do wizyt, "ubezpieczalnia" pokrywa tylko czesc wydatkow.
Wszytsko zalezy od tego jak duze sa te problemy z kregoslupem. Mozna tez poprosic skabusewanie na genoptræning (czyli rehabilitacje, wowczas bedzie to zupelnie darmowe, ale bedzie to w wiekszosci gimnastyka, a nie zabiegi fizjoterapuetyczne.

fella:
Witam nie wiedziałam pod jakim tematem pisać, więc pisze tutaj .Mieszkam w Dani od trzech lat staramy się z mężem o dziecko od roku i nic . Do ginekologa chodziłam tylko w Pl więc trochę wszystko się przeciąga !!! Chce zacząć chodzić tutaj do lekarza ale nie wiem jak się za to zabrać mój duński jest słaby! Moje pytanie od czego mam zacząć ?

neletop:
Na pewno od wiizyty u lekarza rodzinnego - on was skieruje dalej.
Jesli znacie ang, lub niemiecki to dacie sobie rade.

zaZu:
Nigdy nie byłam w takiej sytuacji... ale tutaj raczej każda przygoda ze służba zdrowia, zaczyna sie od wizyty u lekarza Swojego...
ja jestem w ciąży i to własnie on słuzy mi jako ginekolog :))
a co do jezyka , to wiem ze jest mozliwosc tłumacza z kommmune, ale ostatnio tłumacz mówił mi ze nalezy sie do 3 lat pobytu . ale o szczególy dopytaj sie w kommune albo u własnego lekarza, zapisujac sie na wizyte.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej