Poli z tym że nie badaja w czasie ciąży to troszkę przesadziłaś.. Są trzy wizyty u rodzinnego w czasie ciąży i wtedy jest sie badanym..
Natomiast co do bóli..
..najświeższa historyjka (negatywna) z wlasnego doświadczenia..
Cały weekend czułam skurcze (22 tc).. Ponoć normalne po 20 tc, wyczytałam w necie, wypytałam koleżanek ale jeśli jest ich za dużo to juz nie jest to normalne.. Więc w poniedzialek udalam sie do przychodni.. zamkniete.. Wtorek.. znowu zamkniete.. W końcu udało mi się dziś.. Pani w recepcji popatrzyła na mnie dziwnym wzrokiem (jak jej wyjasniłam z czym przychodzę), ale kazała zaczekać.. no i zrobić próbke moczu.. Lekarz mnie przyjął.. Byłam święcie przekonana że zbada mnie ginekologicznie, bo takie skurcze mogą powodować skracanie sie szyjki macicy.. no ale pan doktor zbadał mi tylko brzuszek i poszedł zobaczyć jak wyszły wyniki z moczu.. Okazało się że są bakterie (to dla mnie nie nowość-wykryli mi je w PL już pond miesiąc temu) i przepisał mi antybiotyk.. wzięłam go, ale zastanawiam się czy dobrze zrobiłam..
niestey ale badań moczu i krwi jest za mało.. dlatego że ostatnie badanie moczu w Danii mialam w sierpniu i nastepne pewnie by bylo dopabuse koncem listopada (kiedy to powinnam się zgłosić na druga wizyte).. a bakteryjki sobie kwitna..
a co z krzywą cukrową?? jak na razie nie słyszałam tu nic że mają mi zrobic takie badanie..
I powiem Wam, ze juz zglupialam, bo sama nie wiem czy im ufac czy nie...
historyjka numer 2 (pozytywna)
na drugim (i ostatnim-takim mialo być) usg w 19 tc wykryto jakies nieprawidlowości w nerce mojej dzidzi.. Na usg bylam w poniedzialek, wysłano moje wyniki do Aarhus i już w środę byla odpowiedź że w piatek mam się zgłosic w Aarhus na usg, maja ponoć lepszy sprzęt i chcieli to sprawdzić.. Sprawdzili.. nie jest źle, ale dobrze też nie.. Kazali przyjechać za 2 tygodnie..
I tu byłam zdziwiona i mile zaskoczona, ze taka szybka reakcja z ich strony w przypadku jakichś nieprawidłowości..
No i lekarz na prawdę wyoglądał dziecko na wszystkie strony, uspokoił nas i jeszcze dzidzie w 3D nam pokazał na koniec (za free)..