Ogólne > Pomoc!

PROSZE O POMOC BO MIE WIEM CO ROBIC

(1/2) > >>

madzia1977:
Witam...mam na imie Magda ,jestem w Danii od maja 2007 ,pracuje w dunskiej firmie.Nie posiadam zadnych dokumentow na to ze pracuje legalnie,nie mam tax karty ,ani CPR,zolotej karty ,pracodawca zwleka ze wszystkimi dokumentami , nie dostalam do dnia dzisiejszego dunskiej umowy (mam tylko po polsku), nie jestem zarejestrowana w zwiazkach -gdyz nie mam zadnych dokumentow...... wlasnie dzisiaj dowiedzialam sie ze bez zadnej przyczyny dunski pracodawca chce mnie z dniem jutrzejszym zwolnic....-mimo ze obowiazuje mnie 2 tygodniowe wypowiedzenie.....prosze pomozcie mi w moim problemie,bo nie wiem co mam robic...!!!!!!!!!!! :-*

Jomir:
Obawiam sie, ze nic nie mozesz zrobic....
Jakie dwa tygdonie???? Umowa w jezyku, ktory nie jest urzedowym w danym kraju, nie ma mocy prawnej....

Tak sie wlasnie konczy praca na czarno...

Niech ten post bedzie przestraga dla innych....

A Ty co mozesz zrobic, to jak najszybciej znalezc nowa prace.... czego Tobie zycze...

Jomir:
Acha.... teoretycznie moglabyc nieco posmrodzic, zwiazki, policja.... tutaj za zatrudnianie na czarno sa potezne kary....
Jednakze spali Cie to na przyszlosc...
To maly kraj, wszystkich maja w komputerze...

Raczej odradzam....

madzia1977:
na umowie mam 2 tyg.....podpisywalam tez dunska wersje ale mi ja zabrano...pracodawca stwierdzil ze nie potrzebna mni.....

junteczek:
jak możesz powiedz jeszcze co to za genialna firma cie tak załatwiła

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej