Ogólne > Hydepark
PD3
faja:
nie idziesz na latwizne?
prypomina mi to zwykle sciaganie
frisms:
moge troche pomoc, wlasnie juz po przezyciach z ustnego...ja pomagalam jednej dziewczynie z pracy w przygotowaniach, no i juz poszlo - dostala 7 ! wiec uwazam ze to jest super ocena :)
byly obrazki A- bylo o roznych sposobach odzywiania sie, inny zestaw to temat B- Lykke i na temat bycia szczesliwym, a i bylo cos jeszcze na temat organizacji charytatywnych...Unicef i takie podobne, ponoc ten byl ciezki...tyle wiem - czyli to tez 3 rozne emne w zestawie dla jednej pary
aha,bylo tez troche pytan na temat kryzysu w Danii w zwiazku z powyzszym
a co jestes przed?
Dana:
Bardzo dziekuje :-)
wlasnie mam ustny 21.06 i jestem troche przerazona. Z piisemnej czesci dostalam dwie siodemki, ale i tak bardzo sie stresuje, bo widze jak jeszcze wiele mi brakuje ... Super, jeszcze raz dziekuje.
[Posted on: 09 Cze 2011, 17:42:34]
Frisms :)
Dziekuje ci jeszcze za zrozumienie i zyczliwosc :-*
vaxa_rys:
a pytania ktos pamieta? ;D
frisms:
no to wyszlo ci super z pisemnego,gratulacje ! na 7 tez trzeba sie napracowac...ustny sie nie boj, radze sie dobrze przygotowac na swoja prezentacje,bo jest wlasciwie najwazniejsza...im wiecej stresu tym gorzej, bo mozesz przestac mowic a to wtedy bedzie najgorsze
na ustnym - wymowa- gramatyka i pare orginalnych ale nie zatrudnych slowek, zwrotow to moze wzbogacic wypowiedz...nie rob takiego czegos jak...yyyy....hmmm....za dlugo, no i mow wszystko co wiesz na temat, moze nie zadadza pytania :)
mow swobodnie,powoli i staraj sie nie robic "powaznych bledow" takich jak brak inwersji...i wcale nie jest tak strasznie!
pamietam ten stres i to wszystko i tak szczerze mowiac to nigdy wiecej juz bym nie chciala tego zdawac !! ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej