Ogólne > Hydepark

PD3

<< < (8/23) > >>

yoursoul:
w 100 % racja
pozatym w czasie zajec przed egzaminem nauczyciel musi sprawdzic opowiadanie ucznia (emne) do czesci ustnej . Wolnosc slowa wolnoscia slowa ale nie nie wszystko moze przejsc .

mala_z_Aarhus:
Prosze nie mylic modulow wewnetrznych a egzaminow DP2, DP3 itd.
Roznice w warunkach zaliczenia egzaminow wewnetrzych i panstwowych sa diametralne.

Oczywiscie, ze mozna podejsc do DP3 bez chodzenia na zajecia. Nalezy sie zglosic min. 2-3 miesiace przed egzaminem do szkoly, na terenie ktorej odbywa sie egzamin, wplacic oplate za egzamin i czekac na list z informacja o czasie i miejscu egzaminu. Temat do egzaminu ustnego podaje sie po egzaminie ustnym....
Jak wykazuje praktyka osoby, tzw. selvstuderende, osiagaja gorsze rezultaty anizeli osoby chodzace na zajecia. zwl w czesci pisemnej. W czesci ustnej moga byc zdecydowanie lepsze od osob chodzacych na zajecia, o ile tylko pamietaja o limicie czasu i wybranym temacie. (pamietam jednego, ktoremu na 3 min przed egzaminem sie znudzil samodzielnie wybrany temat i mowil o czyms innym).

mala_z_Aarhus:
Tak...i tak teoria o kobietach bedacych w wiekszym stopniu mulittask niz mezczyzni nie sprawdza sie w moim przypadku.  :)

Mialo byc po egzaminie pisemnym podaje sie temat do egzaminu ustnego...

yoursoul:
Pisalam na podstawie wlasnych doswiadczen i obserwacji w mojej szkole jezykowej .
Poniewaz chodzi mi po glowie pomysl zmiany DU 3 na DU 2 tuz po zdanym 4 module pytalam w szkole jak to wyglada w praktyce . Odpowiedziano mi ze nie bedzie problemu ale musze byc na 10 zajeciach w systemie DU 2 przed ostatnim egzaminem , rozumiem , ze rowniez panstwowym  >:(.

Zmienic temat opowiadania musial Irakijczyk przygotowywujacy sie do egzaminu z 5 modulu , ktory byl ze mna w grupie ( jestesmy razem 4, 5 modul ) , poniewaz jego interpretacja rysunkow Mahometa nie byla wystarczajaco poprawna ...

Tula:
Egzamin zaczyna mi sie snic po nocach, to objaw stresu?
Dostalam w tym snie kolejno 12, 7 i 4. Coz, pozyjemy, zobaczymy, na ile byl proroczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej