Ogólne > Hydepark

PD3

<< < (10/23) > >>

yoursoul:
po pol roku na modul 4 i 5 ?  Spokojnie  8)
tzn tak jest w naszej grupie - zdawalysmy 4 modul po pol roku a do 5-go przymierzamy sie w czerwcu , czyli w najblizszym mozliwym terminie . Nauczycielka powiedziala nam wczoraj , ze maja  powrocic na koncowym egzaminie zadania z LYTNING
(wyszukiwanie informacji uslyszanych na CD ) , ale prawdopodobnie nie wczesniej niz jesienia 2009 ( mozliwe ze dopabuse w 2010)

yoursoul:
Ps.
 pol roku wystraczy przy zalozeniu ze : chodzi sie na kazde zajecia , nauczyciel daje z siebie duzo a uczen zakuwajac w domu jeszcze wiecej

marta_malgorzata:
Z tym zakuwaniem to jest u mnie roznie,ale staram sie , bo widze jakie postepy zrobilam od sierpnia chodzac do dziennej szkoly, ale tak na marginesie to troche ciezko pogodzic to z praca na caly etat i domem. :-\

Pocieszam sie tym, ze zaczynajac nauke bylam najslabsza w swojej grupie, a teraz widze, ze to sie zmienilo, pomimo tego, ze  zapewne inni  maja wiecej czasu oraz sa  zwiazani  z dunczykami, ktorzy pomagaja im w nauce .

yoursoul:
Oj.... dunscy partnerzy i mezowie potrafia gnebic w tym temacie  ;)     ale chwala im za to .
Czasem odwalaja lepsza robote niz sprogcenter , mowiac ze nabusezumieja po angielsku ( nagle ??? ) co zmusza do mowienia po dunsku na codzien  ...
Szkola jest niezastapiona  by wytlumaczyc gramatyke i przerabiac/cwiczyc  zadania egzaminacyjne  :(

Tula:
Co do powrotu lytteforståelse na egzamin PD3, to rzeczywiscie, tak ma byc od sesji jesiennej 2009; mowila o tym nasza nauczycielka.
Ja ustny mam 15 grudnia i nie egzaminuje mnie ona, ale ktos spoza szkoly.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej