Ogólne > Pomoc!
Bank godny polecenia?
willy:
Zmienić bank.
Albo zagrozić im że jak nie dadzą to zmienisz bank. Najlepiej głośno i wyraźnie żeby ktoś jeszcze w banku to usłyszał. A jak nie dadzą to poprostu zmienić bank, aly zakładając konto w nowym podać powód dlaczego zrezygnowałaś.
anka84:
Dzieki wiily za szybka odpowiedz :), mam jeszcze jedno pytanie czy jest takie prawo ze jezeli sie nie ma pobytu na stale to oni nie dadza dankortu?
willy:
Nie sądzę żeby takie prawo istniało. Poprostu bank dając taką kartę niejako daje kredyt, a to wiąże się zawsze z ryzykiem. Jeśli bank uzna że ryzyko jest za wysokie (bo np nie masz stałego pobytu) nie da karty i tyle.
Ja nie mam tej karty bo nie chcę, ale mogę w każdej chwili zamówić a pobytu stłego nie mam. Wszystko zależy od banlku i zapewne jego wewnętrznych procedur.
anka84:
Dziekuje bardzo i pozdrawiam :)
Klingon:
--- Cytat: willy w 28 Lis 2007, 20:40:06 ---Zmienić bank.
Albo zagrozić im że jak nie dadzą to zmienisz bank. Najlepiej głośno i wyraźnie żeby ktoś jeszcze w banku to usłyszał. A jak nie dadzą to poprostu zmienić bank, aly zakładając konto w nowym podać powód dlaczego zrezygnowałaś.
--- Koniec cytatu ---
Robienie scen stawia Ciebie w złym świetle a nie bank. Bank też nie zarabia tyle aby im zależało na Tobie jako kliencie.
VISA jest kartą kredytową ale nie Dankort - zapytaj w Twoim banku i ewentualnie w innym banku ale bądź 8) :).
Zakładając nowe konto nie krytykuj poprzedni bank, tak samo jak zmieniając pracę nie krytykuj poprzedniego pracodawcę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej