Ogólne > Pomoc!
Bank godny polecenia?
Tula:
Hary, ja zalozylam konto w Nordei pokazujac im umowe i skattekort oraz paszport :). Idz i zaloz, nie ogladaj sie na nikogo.
anka84:
To ja tez moze z innej beczki :-) ale tez w temacie bankowym. Co zrobic aby dostac vise dankort, bo mi powiedziano w nordei ze dopoki nie bede miec pozwolenia na staly pobyt to takiej nie dostane.
nowy 46:
Ja mam konto w Djursland Banku... Prowadzenie nie kosztuje nic, Visa Electron 150 kr. rocznie, zadnych prowizji i ukrytych oplat. Przelewy krajowe za friko, a np. przelew do PL chyba najtanszy i najszybszy w Danii 15 kr. i max po trzech dniach kasa w Polsce bez zadnych dodatkowych oplat przez banki przekazujace... Polecam !!!
Manior:
anka84 Mając kartę dankort/visa możesz narobić w banku długów. Banki obawiają się, że wyciągniesz więcej pieniędzy niż masz na koncie i gdzie Cię będą szukać? Mogą Ci wydać tylko Visa Elektron bo za każdym razem gdy jej używasz sprawdzany jest stan Twojego konta i nie wyciągniesz więcej niż masz. Jeżeli będziesz miała stały adres, stałe dochody to nie będzie problemu z Visa/dankort.
Pozdrawiam
anka84:
Manior o.k ja w tym momencie nie mam zameldowania bo czekam juz 5 miesiecy na pozwolenie ale znam osobe ktora ma zameldowanie w dk od prawie roku, ma kase na koncie tzn co dwa tygodnie dostaje na konto wyplate, nigdy nie ma zero na koncie i mimo tego nie chca dac dankort visa co w takim wypadku mozna zrobic. Za odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej