Ogólne > Rodzina ...

ciąża

<< < (2/26) > >>

piatka:
owszem, ja :)

Juta:
Tak pytam, bo obawiam sie, ze Twoj pierwszy post z tego ciazowego tematu zostanie odebrany jako klasyczny przyklad braku zyczliwosci. A biorac pod uwage histerie jaka ostatnio panuje na forum... Ale mniejsza z tym ;)
Piotrek, tak jakos dziwnie tego posta napisales, np. to: "po zajściu w ciąże chciała by isc na chorobowe odrazu". Ciaza to nie choroba, przynajmniej tak mi sie wydaje. Poza tym, to co napisales wskazuje na niecne zamiary Twojej znajomej wobec panstwa dunskiego.

Jomir:
Z  tego co ja wiem, urlop macierzynski nalezy sie w przypadku pracowania do 8 miesiaca ciazy, ale w przypadku ciazy zagrozonej moze byc inaczej.
Jednakze to lekarz uzna, czy ciaza jest zagrozona czy nie.

Na pierwszej wizycie, musicie dokladnie wytlumaczyc jakie byly problemy z pierwsza ciaza.
Nie sadze, by lekarz od razu wyslal pana przyjaciolke na zwolnienie, ale chodzi o zapewnienie maksymalnie dobrej opieki.

Bo w Danii standardowo ciaza to nie choroba,  na wizyty chodzi sie rzadzej niz w Polsce, robi sie mniej badan, a i USG tylko dwa razy.

Natomiast, w przypadkach zagrozen, zaczna to wszytko dzialac inaczej.

Ja nie rozumiem dlaczego tak zle jest odbierane planowanie ciazy.
Przeciez dziecko, oprocz milosci to tez ogromny wydatek.
Nie sztuka sobie urodzic, a potem karmic raz dziennie. Przeciez kazdy myslac o dziecku marzy o tym by zapewnic mu jak najlepsze warunki.
Owszem, ze pieniadze szczescia i milosci nie daja, ale bardzo pomagaja w ich rozkwicie.

Kobitka mysli o zwolnieniu... bo ona najlepiej wie, jak przebiegala jej pierwsza ciaza....
Czy wedlug Was, piszac na forum powina szczegolowo opisac wszystkie objawy jakie u niej wystepowaly, po to by uzyskac informacje, zamiast batow?

Tula:

--- Cytat: Juta w 06 Gru 2007, 06:06:59 ---Piatko, czy to Ty zalozylas temat o zyczliwosci w Hydeparku?

--- Koniec cytatu ---
:D :D :D
Jak to bylo z ta slomka i belka 8)?

piatka:
Co wnosi  wypowiedz Tuli do tematu?

Od kiedy czyjas  ciaze planuja znajomi?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej