Ogólne > Rodzina ...

ciąża

<< < (3/26) > >>

Tula:

--- Cytat: piatka w 06 Gru 2007, 13:35:15 ---Co wnosi  wypowiedz Tuli do tematu?
--- Koniec cytatu ---
Nic zupelnie :). Tak mnie tylko szczerze ubawila wypowiedz Juty.

--- Cytuj (zaznaczone) ---Od kiedy czyjas  ciaze planuja znajomi?
--- Koniec cytatu ---
Jesli mnie oczy nie myla, pierwszy post nie jest o tym, ze Piotrek planuje ciaze znajomej, ale ze ona planuje ciaze. On tylko w jej imieniu pyta. Mielismy tu juz caly nawal pytajacych w imieniu kogos, wiec to akurat nic dziwnego.

Jomir:
To juz nie Twoj problem.
Moze Pani nie ma internetu? NIe umie obslugiwac komputera?

Pan tylko pyta, a jakie ma znaczenie kim jest dla tej Pani?

piatka:
Kumpelki, tak we dwie na mnie biedna?

Mira ty juz chyba udzielilas wyczerpujacej odpowiedzi osobie pytajacej  :P

Agga:
Jesli ta dziewczyna miala pierwsza ciaze zagrozona , to nieznaczy jeszcze , ze i z ta droga bedzie cos nie tak. Moze byc wszystko ok. A co do zwolnienia to lekarze tutaj niechca go dawac chyba ze naprawde jest cos nietak i ciaza wymaga pobytu w szpitalu . Trzeba pracowac do 8 mc ciazy .
Polki sa przyzwyczajone do tego ze zachodza w ciaze i odrazu na zwolnienie. Ale my jestesmy w Danii i musimy dostosowac do przepisow jakie tu obowiazuja. Jak ja bylam w ciazy to nawet jak poszlam do lekarza i chcialam zeby zrobil mi dodatkowe usg to odmowil, powiedziala mi polozna , ze niema potrzeby . A ja ja oszukalam, powiedzialam ,ze cos tam mnie boli, a ona na to ze to normalne.........

Jomir:
Zgadza sie...
Dlatego napisalam, ze trzeba bardzo szczegolowo wszystko opowiedziec lekarzowi i on zdecyduje co dalej.
Tak naprawde nie ma co, oskarzac pytajacego, bo nie wiemy, jakie to byly problemy.

Zgadzam sie z Piatka, ze powinni skorzystac z pomocy tlumacza, jesli nie znajda polskiego lekarza.
Wstydliwe bo wstydliwe, ale jednak to bardzo wazne by powiedziec o co chodzi. Moze sie znajdzie tez kobieta tlumacz.
Z drugiej strony przeciez tlumacz na czas badania powinien wyjsc z gabinetu, powinien byc tylko przy rozmowie.

Warto tez pokazac dokumnety z poprzedniej ciazy, diagnozy powinny byc po lacinie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej