poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: ciąża  (Przeczytany 46925 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ZALAMANA

• Gość
Odp: ciąża
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Maj 2009, 08:14:39 »
witam.mam maly problem i naprawde nie wiem do kogo sie zwrocic z tym :-[jestem w ciazy z dunczykiem ktory po otrzymaniu tej radosnej nowiny zerwal kontakt(tylko prosze bez glupich komentarzy bylismy razem rok czasu i wiedzial ze nie ma zabezpieczen)mam stala prace i mieszkanie ale nie wiem co robic.sama przez 9 miesiecy i sama wychowywac malenstwo to nie bardzo mi sie usmiecha(nie jest to raczej przyjemne uczucie)slyszalam ze w danii dozwolona jest aborcja.czy to prawda?prosze nie linczujcie mnie za takie mysli ale ja naprawde nie wiem co robic.i wszystko juz przychodzi do glowy.dziekuje za wszystkie odp.pozdrawiam szczesliwe mamusie

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Maj 2009, 08:26:17 »
Tak w Danii jest dozwolona aborcja. Idź do swojego lekarza rodzinnego, powiedz że jesteś w ciąży i jesteś zainteresowana aborcją. Ot i wszystko.

kika1234

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Maj 2009, 10:24:33 »
nie mam zamiaru cie potepiac(twoje prawo twoj wybor) ale zastanow sie trzy razy i wiecej czy podejmujesz sluszna decyzje.
dziecko to skarb i szczescie, nie ma nic cenniejszego. a to ze facet cie zostawil to nie koniec swiata!!!
samotna matka w dani ma naprawde dobrze, przysluguje jej wiele ulg, pomoc mozna uzyskac chciazby w komunie(to nie polska, ze dostaniesz 43zl rodzinnego i rob co chcesz zeby powiazac koniec z koncem)
rozumiem ze boisz sie przechodzic przez ciaze sama ,ale pomysl o malenstwie kture rosnie w tobie jak ono poczuje sie samotne(ojciec mnie niechce a teraz i mama)niedlugo bedziesz mogla uslyszeec bicie jego serduszka poczuc ruchy(to najcudowniejsze uczucie jakie jest dane odczuc kobiecie)dziecko kocha cie miloscia bezwarunkowa,prawdziwa tej milosci nieda sie zmiezyc z zadna inna. faceci przychodza i odchodza mozesz miec ich wielu ale twoje dziecko jest jedyne i niepowtarzalne,wyjatkowe,ono zawsze bedzie cie kochac.
przeprasza ze pisze troche chotycznie(ale niedawno stracilam swoje dziecko w 12 tygoniu ciazy i nie moge sobie z tym poradzic, wiec gdybym mogla to chetnie bym sie z toba zamienila i zrobila wszystko zeby urodzic to dziecko)
w dani z aborcia niema problemu, idziesz do lekaza i sprawa zalatwiona,ale czy twoje sumienie z tym sobie poradzi...
prosze zastanow sie

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Maj 2009, 10:35:36 »
kika1234 daj jej spokój, jest dorosła. jej sprawa.

kika123

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 25 Maj 2009, 10:44:36 »
to tylko moje zdanie i odczucia, nie mam zamiaru jej meczyc. masz racie jest dorosla i zrobi jak bedzie chciala

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 25 Maj 2009, 10:54:00 »
hej, mam pytanie , czy w Danii sa jakieś prywatne szpitale, gdzie podaja cos na przyspieszenie porodu ?( chodzi mi o moment gdzy poród sie już zaczął, zeby kobieta sie nie meczyła 15 godzin )

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Maj 2009, 12:44:27 »
W każdym państwowym szpitalu przyspieszają poród jeżeli tylko są ku temu medyczne przesłanki.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 25 Maj 2009, 12:44:27 »

Tula

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Maj 2009, 12:49:36 »
to tylko moje zdanie i odczucia, nie mam zamiaru jej meczyc. masz racie jest dorosla i zrobi jak bedzie chciala
Mam podobne zdanie do Twojego, Kiko. Moze niech to bedzie przestroga dla innych par wspolzyjacych bez zabezpieczen, bo jednak latwiej zapobiegac niz usuwac, a aborcja to nie antykoncepcja.

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Maj 2009, 13:51:27 »
I tu dochodzimy do problemu od kiedy można mówić o istocie ludzkiej. Czy komórka w fazie podziału to już człowiek itp. itd....

A według KK nawet antykoncepcja to zbrodnia  ::)

Tula

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Maj 2009, 13:58:33 »
Nie chcialam brnac w ideologiczne dyskusje, bo tezsze umysly sie nad tym zagadnieniem glowia od lat i to nie miejsce ani temat na to ;) Tyle, ze nie trzeba byc katolikiem, by byc przeciwko aborcji. Ale, jak sama zaznaczylas wczesniej, kobieta jest dorosla i to jej wybor, do ktorego w Danii ma prawo.

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Maj 2009, 14:06:33 »
Nie chcialam brnac w ideologiczne dyskusje, bo tezsze umysly sie nad tym zagadnieniem glowia od lat i to nie miejsce ani temat na to ;) Tyle, ze nie trzeba byc katolikiem, by byc przeciwko aborcji. Ale, jak sama zaznaczylas wczesniej, kobieta jest dorosla i to jej wybor, do ktorego w Danii ma prawo.

Dokładnie, zgadzam się całkowicie  ;)

ZALAMANA

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Maj 2009, 14:25:26 »
dziekuje bardzo za odp na moje pytanie.tula i kika macie racje.tylko jesli dwoje ludzi chce dziecka a pozniej sie wycofuje to chyba nie jest ok.mysle ze gdyby nie moj byly partner to nie zdecydowalabym sie bo mam powazne problemy z kregoslupem i ciaza wiaze sie z lezeniem w lozku a jesli nie to wozek inwalidzki.nie pisze tego aby usprawiedliwic swoich rozterek(no moze troszke)ale troche jako przestroge bo nie zawsze faceci sa tak cudowni jak mowia.wiem ze dziecko to wspanialy dar mam juz jedno i moze dlatego sie wacham.zycie przez 9 miesiecy w lozku sama (1 pietro)i nie wiadomo czy pozniej wozek nie dojdzie do tego(chodzi o moj wozek)czy wpelni wychowac dziecko ktore jest juz na swiecie.przepraszam ze pisze tyle ale decyzje mam bardzo trudna a czasami opinie postronnych osob pomagaja.dziekuje ze nie zlinczowaliscie mnie.pozdrawiam

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Maj 2009, 14:41:36 »
Posłuchaj dziewczyno, usiądź, odetchnij i przemyśl wszystko dobrze na spokojnie, bo z Twojej wypowiedzi wynika że się wahasz.
To nie jest dylemat czy kupić chleb z makiem czy z sezamem więc nie pytaj obcych ludzi na forum o opinię w tak ważnej sprawie. Konsekwencje decyzji, obojętnie jaka będzie, poniesiesz tylko Ty. Powodzenia.

Offline annaodense

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +3/-4
« Odpowiedź #103 dnia: 25 Maj 2009, 15:08:48 »
"To nie jest dylemat czy kupić chleb z makiem czy z sezamem więc nie pytaj obcych ludzi na forum o opinię w tak ważnej sprawie"
masz racje ale rozumiem ta dziewczyne sama bylam kiedys w podobnej sytuacji.naprawde czasami pomaga opinia ludzi nie zwiazanych z twoja osoba.wydaje mi sie ze ona potrzebuje slowa otuchy bo to trudna decyzja.ZALAMANA nie wazne jaka decyzje podejmiesz zawsze ona bedzie sluszna bo ty wiesz najlepiej co jest dobre dla ciebie!trzymaj sie i nie poddawaj no i oczywiscie nie sluchaj glupich komentarzy!zdrowie jest bardzo wazne a musisz je miec aby wychowac swoje dzieci!

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Maj 2009, 15:13:32 »
Słowa otuchy jak najbardziej, rady obcych osób nieznających DOKŁADNIE jej sytuacji niekoniecznie...

PS
Czy mój komentarz był głupi  ???

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 25 Maj 2009, 15:13:32 »

ciaza

Zaczęty przez kjoopDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 7186
Ostatnia wiadomość 30 Gru 2014, 08:58:30
wysłana przez Jomir
Ciąża

Zaczęty przez Hania1111Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8835
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2022, 21:41:32
wysłana przez RybkaWillego
Ciąża a akasse

Zaczęty przez ewkasDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 7061
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2014, 10:21:42
wysłana przez letniak
Ciąża a praca na farmie norek

Zaczęty przez asienka17225Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9467
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2018, 09:34:26
wysłana przez Michalina3838
Ciąża i bezrobocie.

Zaczęty przez ewelina_corazonDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12985
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2012, 17:55:33
wysłana przez roga