Ogólne > Pomoc!

Poproszę o kilka informacji .......

<< < (6/7) > >>

Klingon:
Składka na rynek pracy jest również popularnie nazywana brutto podatkiem (bruttoskat) ponieważ jest potrącana z całego dochodu (nie ma kwoty wolnej). :)

Patrycja:

--- Cytat: Klingon w 13 Gru 2007, 22:22:20 ---Składka na rynek pracy jest również popularnie nazywana brutto podatkiem (bruttoskat) ponieważ jest potrącana z całego dochodu (nie ma kwoty wolnej). :)

--- Koniec cytatu ---

Dobrze wiedziec  8)

Klingon:

--- Cytat: magtom w 13 Gru 2007, 17:59:39 ---Czy ulga za podwójne prowadzenie domu oraz za koszty podróży powinna być już odliczona i ujęta na druku który otrzymałam ze skatu Forskudsopgorelse czy powinnam ją sama odliczyć w rocznym zeznaniu podatkowym jeżeli w tym ostatnim to kiedy i jak powinnam to zrobić  w Danii jestem od maja 2007 i mam umowę na rok, nie mogę znaleźć takiej informacji na forum .
--- Koniec cytatu ---
Nie można otrzymać zarówno ulgi za podwójne prowadzenie domu i ulgi za koszty podróży (ta ostatnia jest duuużo większa). Zobacz na karcie podatkowej (Forskudsopgørelsen) czy jest wpisane "Øvrige lønmodtagerudgifter" - jeżeli nie to możesz zgłosić się do SKAT o zmianę w karcie podatkowej (zapytaj o Fradrag for rejseudgifter).
Jak wyżej napisałem, bez względu co jest na karcie podatkowej, pamiętaj o wpisaniu tej ulgi w rubrykę 53 przy wypełnianiu PIT na wiosnę.

magtom:
Bardzo wielkie dzięki za odpowiedź, wiele mi wyjaśniliście Pozdrawiam :)

Agner:
Z tego co się orientuje składki na rynek pracy dopabuse od 2008 roku mogą być odliczone ,nie można też w Polsce odliczyć duńskich  składek na ubezpieczenie społeczne ale można wzamian odliczyć diety ,być może sie mylę .Czy ktoś wie co to znaczy:                                                        benyttet skattefradrag,                                                                                                                                                                     beregnet skattefradrag                                                                                                                                                                        am-bidrag beregningsgrundlag
będę wdzięczna za pomoc
 :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej