poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: supermarkiety  (Przeczytany 8059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mawi

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +7/-9
    • Status GG
Odp: supermarkiety
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Sty 2008, 17:38:39 »
do pracownika
zapytaj się po prostu przełożonego czy możesz wziąć ,bo to zależy od sklepu.
Podejrzewam ,że nie pozwalają , bo by specjalnie wywalali dobry towar  jako uszkodzony .
Gdy dowiedzą się ,że jesteś zainteresowany to może kiedyś Ci pozwolą ,ale sam nie bierz zawsze pytaj .
Tutaj Duńczyk weźmie to nic sie nie stanie ale Ty jak weźmiesz to będziesz złodziej .
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

pracownik

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Sty 2008, 08:19:43 »
Hej mawi ostatnio widziałem w tym kontenerze hulajnogę dla dziecka jak była w sklepie to kosztowała 300 koron ale wygląda na to że ktoś kupił i oddał bo była na pudle naklejka defekt,więc musiała być zepsuta ale nie będę się pytał bo wstyd.ps widzę że rozpętałem nie złą dyskusję hehe...

Offline mawi

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +7/-9
    • Status GG
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Sty 2008, 18:45:40 »
jaki wstyd ,wstyd to kraść ,  a zapytać zawsze można ,
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Sty 2008, 12:23:37 »
jak zaczelam prace w supermarkecie to po 1 dniu zadzwoniła do mnie polska tłumaczka od mojego pośrednika i poinformowała mnie co można a co nie,po 1 dniu pracy w Danii poczuwam się jak złodziejka (chociaż nic nie wyniosłam) ona stwierdziła ze mnie ostrzega i żebym przekazala reszcie Polaków pracujących w tym supermarkecie ze  nie można wynosić nic poza teren sklepu.nawet ze śmietnika.a moja koleżanka została nawet oskarżona o kradzież,bo w torebce miała swój dezodorant,kupiony jeszcze w Polsce,ale była afera!!!!

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Sty 2008, 19:14:56 »
Niestety także już w Danii taki stereotyp Polaka zaczyna być na porządku dziennym.
Na szczęście nie wszędzie ! I postarajmy się aby tak zostało, a może nawet uda się go poprawić nieco ??

"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #19 dnia: 23 Sty 2008, 19:14:56 »