Ogólne > Hydepark

Spis lekarzy- polski lekarz

<< < (2/21) > >>

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---A swoja droga... typowa reakcja dunskiego lekarza  jak jestes przeziebiony to tez masz poczekac 5 dni bo moze Ci przejdzie...
--- Koniec cytatu ---
Albo wszystko leczą peniciliną (dorosłych) i paracetamolem w syropie (dzieci).

Z tymi lekarzami to różnie bywa.
Jeden okaże się porządnym gościem (obojga płci) a drugi wszystkie rozumy pozjadał.
Ja nie wiem,dlaczego tak Was ciągnie do polskich lekarzy.Rozumiem,że łatwiej się dogadać.
Mam polskiego lekarza w przychodni ale do niego nie chodzę,raz byłam  :(
Nie sądzę,że z tytułu,że lekarz jest Polakiem,uda się dostać jakieś nadprogramowe skabusewania na badania czy coś w tym rodzaju.
Mają pewne dyrektywy i to właśnie Polak nie będzie się wychylał aby sobie nie zaszkodzić.

Ja chodzę do pewnej pani ginekolog i ona skabusewała mnie na dodatkowe badania,chociaż nie musiała.
Lekarza też trzeba sobie wychować  ;D

Manior:
Ten "ból brzucha" to jest pojęcie bardzo szerokie. Uwarunkowane wieloma czynnikami. Może to być od typowego wzdęcia do raka dwunastnicy. Nie wiem co Twój mąż powiedział lekarzom i dlaczego machnęli na to ręką. Uznali z Wam wiadomych powodów, że to błachostka. Jednak na dłuższą metę coś z tym trzeba będzie zrobić.
Bo piszesz, że bóle nie ustępują.

Nie wiem czy wiecie, że jeżeli taki atak bólowy zdarzy się po godzinie 16, gdy wszystkie praktyki lekarskie zostają pozamykane zostaje Lægevagten. Czyli Dyżur Lekarzy. W Kopenhadze tlf 70 13 00 41. 
Strona www:  http://www.laegevagten.dk/frame.cfm/cms/id=858/sprog=1/grp=4/menu=1/
I zarówno wieczorami lub w weekend tam należy się zwracać z nagłymi przypadkami z którymi nie można zaczekać do następnego dnia i kontaktu z własnym lekarzem.

Pozdrawiam

Manior

madzialenasz:
Tak ja tez bylam w szoku jak moj chlopak ledwo zywy z katarem , kaszlem, bolem glowy i wysoka goraczka poszedl do lekarza a ten powiedzial ze przejdzie bo to wirus i nic zadnego leku nawet nie przepisal!! :o, ale dla niego bylo to normalne, ja bylam wkurzona to widzialam ze to przeziebienie nie na zarty

Manior:
X lat temu trafiłem do duńskiego lekarza, bo miałem poważne problemy z cerą.
Powiedziałem mu, że gdy myję twarz mydłem to mi się skóra łuszczy i znane mi kremy  nie pomagają i nie goją.
Na to lekarz - Nie myj mydłem!   Proste, nie !? 
Następny proszę  :-\

Małe dziecko ma coś poważnego z gardłem, płacze tak jak mała foka. Prawie się dusi, nie może oddychać.
Wezwany lekarz popatrzył na dziecko, matkę i zalecił:
- Dziecko opatulić w koc, i siedzieć przy otwartym oknie !  A za oknem 5-10 st C mrozu...
Następny proszę  :-\

Zdrówka życzę.

mawi:
masz gorączkę rozbierz się  musisz  ochłodzisz ciało, na chorobę żołądka  zjedz jogurt zawierający  probiotyczne bakterie (to czasami działa),
gdy boli  ręka lub plecy musisz ćwiczyć , to parę przykładów 
Mój mąż poszedł do lekarza  ręka  go bolała  od przepracowania za dużo dźwigał ,lekarz  kazał ćwiczyć rękę .
Mnie złapał ból w plecach ze chodzić nie mogłam  też lekarz kazał ćwiczyć .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej