Ogólne > Podatki
podatek pomocy !!!!
lilianka:
ok dzieki bardzo :))
lilianka:
tylko teraz tak... do konca roku pracowalam i mieszkalam w vejle.teraz mieszkam w kolding , pokarte podatkowa musze udac sie do skat w vejle? a wiesz cos moze o kwocie wolnej od podatku?dzisiaj rano dostalam tel,od mojego bylego pracodwcy ze naliczyli mi niska kwote wolna od podatku z atamten rok i musza mi odjac z wypłaty jakas tam sume,czy to oznacza ze ta firma mnie juz rozliczyła? sorry ze zadaje tyle pewnie oczywistych pytań ale naprawde nie mam sie kogo poradzic:(((
Klingoon:
Zwroc sie do SKAT w Kolding:
http://www.kolding.dk/data/0020622.asp?sid=19729&uid=20622
np. telefonicznie (jak masz daleko):
72 22 18 18
"Skattekortet" jest latwiej powiedziec niz "Forskudsopgørelsen".
Jezeli masz tymczasowe miejsce pracy to mozesz otrzymac ulge za koszty podróży (Fradrag for rejseudgifter). Zapytaj tez o to w SKAT.
Po otrzymaniu karty podatkowej 2008 bedziesz mogla zalogowac sie na Twoje konto podatkowe i otworzyc karte podatkowa 2007. Wazne jest abys miala wszystkie kwity wyplat na ktorych jest napisane ile pracodawca odprowadzil podatku.
PS. Nie trzeba pisac tego samego kilka razy dlatego skasuj inne kopie Twojego wpisu :).
Klingoon:
Na stronie SKAT pisze, ze musisz zglosic sie osobiscie w sprawie podatkow. Adres i godziny otwarcia:
Betalingsafdelingen
Bredgade 1 i Kolding
Pon-Sro 9:00 - 13:00
Czw 9:00 - 17:00
Pia 9:00 - 13:00
Mape znajdzisz na Skat i naciskajac "Bredgade 1".
lilianka:
dzikuje ;) skasowałam, to czy w takim razie oni mieli prawo mi zabrac z wypłaty te pieniadze? i czy z tego wynika ze moge rozliczyc sie tylko w DANII???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej