Ogólne > Pomoc!
czy moge stracic polskie prawo jazdy w danii ?
piotrnysa:
popieram mirre i maniora.
zero wytlumaczenia dla jarka.
powinien sie cieszyc ze wogole bedzie posiadal prawo jazdy.
Polska nie jest taka laskawa dla takich kabusewcow.
i sadze ze kara ok 20000tys kr jest adekwatna do popelnionego czynu .
moze nauczy to go troche dyscypliny i drugi raz tak nie zrobi.
WIEC JA ROWNIERZ NIE ZALUJE TEGO TYPA i niech sie cieszy ze nikogo nie zabil lub potrocil
kama:
.....natomiast 5 tyś dostałem za to ze w dunskim rejestrze nie ma wzianki ze taki a taki gosc ma prawo jazdy. Po dostarczeniu przezemnie prawa jazdy (ksero) mandat zredukowano o owe 5 tys Kr.
Vera moje pytanko jest proste gdzie trzeba takowe ksero prawa jazdy zglosić aby w razie mandatu uniknąć kary za nie zgłoszenie posiadania prawa jazdy..................
Z góry wielkie dzieki.....
A co do Pana w skrócie---- wogóle mi nie żal.....proponuje nauczyć się wyciągać wnioski z popelnionych czynów a nie płakać potem jak kot nad rozlanym mlekiem....
vera:
--- Cytat: kama w 20 Sty 2008, 16:17:24 ---.....natomiast 5 tyś dostałem za to ze w dunskim rejestrze nie ma wzianki ze taki a taki gosc ma prawo jazdy. Po dostarczeniu przezemnie prawa jazdy (ksero) mandat zredukowano o owe 5 tys Kr.
Vera moje pytanko jest proste gdzie trzeba takowe ksero prawa jazdy zglosić aby w razie mandatu uniknąć kary za nie zgłoszenie posiadania prawa jazdy..................
Z góry wielkie dzieki.....
A co do Pana w skrócie---- wogóle mi nie żal.....proponuje nauczyć się wyciągać wnioski z popelnionych czynów a nie płakać potem jak kot nad rozlanym mlekiem....
--- Koniec cytatu ---
Proponuje sie nie wychylać i nie wychodzić przed szereg. kama jak widzisz moje wykroczenie było małe, jednak po dostaniu tak wysokiego mandatu troche mozna sie zmarszczyc. Kama nigdzie nie wysylaj prawa jazdy (jego ksera). ja wysyłałem po uprzedniej rozmowie telefonicznie z organem który owy mandat wystawił i be zproblemu ci go anulują. Przysla nowy mandat z pomniejszona kwota i nie trzeba placic owych 5 tys - oczywiscie jak sie prawojazdy posiada ;)
kama:
OK postąpie zgodnie z instrukcja :)))))))))), dzięki za info-POZDRAWIAM
marek1:
moj znajomy mial taka sytuacje,zaplacila 4000 kary jezeli tago nie zaplacisz jest kolejne postepowanie i problemy z dunska policja.Pieniadzy napewno ci nie oddadza.Jezeli maja twoje dane to wtedy po miesiacu od zatrzymania masz sprawe bez powiadomienia i twojej obecnosci,po czym pojawia sie u ciebie po prawo jazdy.jezeli zaplaciles wczesniej to juz wiecej nie placisz.Prawko zabieraja.Pozatym wysylaja zawiadomienie o twoim wykroczeniu do polski gdzie odbywa sie druga sprawa i masz tam oddzielny drugi wyrok.Nie wiem bo znajomy mial wiecej promili,ale tak to wyglada.a dopuszczalna jest 0.5promila..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej