Ogólne > Podatki

zapytanie

(1/2) > >>

kerad38:
witam na forum. mam pytanie: jakie dokumenty musialbym zlozyc w SKAT aby zmieniono mi karte podatkowa ze wzgledu na podwojne prowadzenie domu. mam zone i dwie corki. czy moge odliczyc od podatku w danii za 2007r. podatek za prowadzenie podwojnego domu? od stycznia 2008 r. dosatałem umowe na czas nieokreslony, a pracuje od marca 2007r.
pozdrawiam forumowiczow

malyszk:
witam
z tego co wiem, przy umowie na stałe nie nalezy sie ulga.

K3:

--- Cytat: kerad38 w 08 Lut 2008, 20:27:53 ---witam na forum. mam pytanie: jakie dokumenty musialbym zlozyc w SKAT aby zmieniono mi karte podatkowa ze wzgledu na podwojne prowadzenie domu. mam zone i dwie corki. czy moge odliczyc od podatku w danii za 2007r. podatek za prowadzenie podwojnego domu? od stycznia 2008 r. dosatałem umowe na czas nieokreslony, a pracuje od marca 2007r.
pozdrawiam forumowiczow

--- Koniec cytatu ---

nie dostaniesz ulgi

kerad38:
dzieki za odpowiedz.ale za 2007 bede mogl odliczyc w dani sobie od podatku podwojne prowadzenie domu.Do konca 2007 roku mialem umowe na czas okreslony.pozdrawiam

K3:

--- Cytat: kerad38 w 09 Lut 2008, 09:08:39 ---dzieki za odpowiedz.ale za 2007 bede mogl odliczyc w dani sobie od podatku podwojne prowadzenie domu.Do konca 2007 roku mialem umowe na czas okreslony.pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
przeciez miales kwote wolna od podatku w wysokosci 13000 koron, to jest wlasnie ta ulga za podwojne prowadzenie
teraz jej nie masz i dlatego kwota wolna spadla do 4000

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej