Ogólne > Podatki
zapytanie
kerad38:
dzieki za odpowiedz.
Klingon:
Pamiętaj o wpisaniu ulgi w PIT rubrykę 53.
Zobacz Pozostałe koszty pracownika.
andrzej6833:
udaj sie do skatu.miałem taki sam przypadek jak ty.w 2007 roku pracowałek jako vikar i miałem umowe na czas okresłony czyli na rok.pod koniec listopada przyszedł nowy skat na 2008.kwota wolna od podatku 4008 koron na miesiac.pojechałem w styczniu do skatu mówiac ze mam zone i dwoje dzieci w polsce i nadal prowadze podwójne domy czyli tu i w polsce .od 2008 roku mam umowe na czas nieokreslony bez posrednika.pani w skacie kazała przyniesc umowe o prace.przynioslem umowe plus akty urodzenia dzieci i akt slubu.10 minut i otrzymałem nowy skat kwota wolna od podatki 15.933 koron na miesiac .wszystko sie da załatwic,nie wszystkie info sa prawdziwe,najlepiej samemu sie przekonac i próbowac.pozdrowiena.
K3:
--- Cytat: andrzej6833 w 09 Lut 2008, 12:29:29 ---udaj sie do skatu.miałem taki sam przypadek jak ty.w 2007 roku pracowałek jako vikar i miałem umowe na czas okresłony czyli na rok.pod koniec listopada przyszedł nowy skat na 2008.kwota wolna od podatku 4008 koron na miesiac.pojechałem w styczniu do skatu mówiac ze mam zone i dwoje dzieci w polsce i nadal prowadze podwójne domy czyli tu i w polsce .od 2008 roku mam umowe na czas nieokreslony bez posrednika.pani w skacie kazała przyniesc umowe o prace.przynioslem umowe plus akty urodzenia dzieci i akt slubu.10 minut i otrzymałem nowy skat kwota wolna od podatki 15.933 koron na miesiac .wszystko sie da załatwic,nie wszystkie info sa prawdziwe,najlepiej samemu sie przekonac i próbowac.pozdrowiena.
--- Koniec cytatu ---
A to wszystko dlatego, ze zmieniles pracodawce. Po roku stracisz ulge.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej