poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Serbia - Kosovo  (Przeczytany 4332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline winide

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +5/-0
Serbia - Kosovo
« dnia: 22 Lut 2008, 10:14:08 »
Wielu Polaków popiera i solidaryzuje się z Serbią. Jeśli ktoś z Was również chce wyrazić solidarność z narodem serbskim w sprawie Kosova to można to zrobić m in. tu:
http://obronserbie.lpr.pl/ lub http://www.thepetitionsite.com/petition/905791187
Lubię "Przystanek Alaska"

Tula

• Gość
Odp: Serbia - Kosovo
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lut 2008, 13:04:20 »
Wielu Polaków popiera i solidaryzuje się z Serbią.
Nie tylko Polakow. Serbie popiera tez znany krzewiciel demokracji Wladimir Wladymirowicz Putin.

Notabene posel Chruszcz, ktorego odezwa jest w jednym z linkow, jakie podales, jest ostatnio niezwykle aktywny. Nie tak dawno popieral Serboluzyczan w Niemczech, musi miec chyba jakies zwiazki rodzinne. Ciekawe jest tez jego zdanie Domagamy sie, aby Polska, przez wzglad na wlasna historie, odmowila udzialu w rozbiorze Serbii Pomijajac juz fakt, ze o rozbiorze nie ma tu mowy, bo to nie obce mocarstwa Serbie dziela, oraz ze Polska tym samym nie moze w owym nieistniejacym rozbiorze brac udzialu, mnie zastanawia co innego: czy posel Chruszcz protestowal tez, gdy odlaczala sie Czarnogora, czy dopabuse teraz?

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lut 2008, 13:36:41 »
Ja tam osobiście jak najdalej od LPR i reszty,ale secesja Kosova złamała prawo międzynarodowe.Żal mi szczerze Serbów i nie dziwią mnie ataki na ambasade Stanów Zjednoczonych.Oby tylko Ameryka zajakiś czas nie płakała nad islamizacją Świata.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lut 2008, 13:53:12 »
Jestem bardzo daleka od polityki i politykowania. DLa mnie, z ekonomicznego punktu widzenia, niezalezne Kosowo nie jest najlepszym pomyslem. Mysle, ze jeszcze nie raz gorzko pozaluja swojej decyzji.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline winide

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lut 2008, 14:04:05 »
Nie jest moją intencją popieranie LPR-u czy jakiejkolwiek innej partii politycznej w Polsce. Po prostu znalazłem ten link i podałem. Każdego wolą jest wejść do niego i poprzeć Serbów lub nie. Nikogo nie namawiam do powyższego. Podałem to jedynie informacyjnie.

Lubię "Przystanek Alaska"

Tula

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lut 2008, 14:08:39 »
Po prostu znalazłem ten link i podałem. Każdego wolą jest wejść do niego i poprzeć Serbów lub nie. Nikogo nie namawiam do powyższego. Podałem to jedynie informacyjnie.
Jasne, to zrozumialam. Ale ze dales to w Hydeparku, a nie, dajmy na to, w ogloszeniach innych, uznalam tez temat za zaproszenie do dyskusji i swoje watpliwosci wyrazilam.
Petycji zadnych podpisywac nie bede, bo moja znajomosc historii Serbii jest znikoma i oparta glownie na relacjach prasowych, a to za malo, by gardlowac w czyjes sprawie.

me

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Mar 2008, 01:14:05 »
oj Tula.... media polskie od dluzszego czasu milcza pozatym czesto przedstawiaja cala ta skomplikowana sytuacje nie fair. Moim zdaniem jest to celowe wprowadzanie opini publicznej w blad:/
A Czarnogora miala prawo sie odlaczyc... w referendum 54 czy tam  55 procent owywateli opowiedzialo sie za proklamowaniem niepodleglosci.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Mar 2008, 01:14:05 »

Tula

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Mar 2008, 17:14:17 »
oj Tula.... media polskie od dluzszego czasu milcza pozatym czesto przedstawiaja cala ta skomplikowana sytuacje nie fair. Moim zdaniem jest to celowe wprowadzanie opini publicznej w blad.
Ktore media? Ja na przyklad czytalam dosc wywazony artykul w POLITYCE ostatniej.
Chcac dotrzec do zrodel podpytalam o konflikt kolezanke Serbke w szkole. Nie ma tu miejsca na szczegolowe referowanie tego, co mowila, ale powiem tyle, ze jej widzenie sprawy daleko odbiega od tego, co prezentuje pan Chruszcz...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #7 dnia: 03 Mar 2008, 17:14:17 »

Mecz Polska -Serbia

Zaczęty przez jfridaDział Hydepark

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 7335
Ostatnia wiadomość 19 Sty 2012, 20:56:04
wysłana przez greg1969