Ogólne > Hydepark
Zakup domu w Danii
owenek1:
Również przymierzam się do zakupu domu. Nie chciałem zakładać nowego topicu, chciałbym się was zapytać gdzie były by najtańsze domki takie właśnie jak na home.dk ? Nie wiem jeszcze na którą cenę tam patrzeć, która jest tą jaką trzeba zapłacić za dom :) Chciałbym domek w okolicach Viborg, Vejle, Aarhus. :P
vera:
--- Cytat: owenek1 w 24 Lut 2008, 19:17:12 ---Również przymierzam się do zakupu domu. Nie chciałem zakładać nowego topicu, chciałbym się was zapytać gdzie były by najtańsze domki takie właśnie jak na home.dk ? Nie wiem jeszcze na którą cenę tam patrzeć, która jest tą jaką trzeba zapłacić za dom :) Chciałbym domek w okolicach Viborg, Vejle, Aarhus. :P
--- Koniec cytatu ---
wybór firmy pośredniczącej nie ma wiekszego znaczenia.
Okolice Vejle, Fredericii są jedne z droższych, poszperaj w lokalnych gazetach a najlepiej w necie np.:
www.boligsiden.dk/
www.home.dk
http://www.edc.dk/Bolig/
Przrzeczytaj cały watek, w któryms napisałem gdzie sa tańsze domy. Cena to kontentprise, cena za jaka zapłacisz w systemie ratalnym patrzysz na kwotę netto. Po kupnie po odliczeniu od razu podatku własnie ta kwota netto ci wyjdzie.
Klingon:
Zobacz też http://www.boliga.dk/
Na nybolig.dk jest dom gdzie:
Kontantpris 1.650.000 - cena gotówką
Udbetaling 85.000 - pierwsza wpłata
Brutto 10.531 - przed podatkiem
Netto 9.086 - po uldze w podatku
Alternatywne finansowanie:
Pauselån® F1 Brutto/Netto 7.771/6.689
Tutaj nie spłacasz kredytu ale tylko odsetki.
willy:
--- Cytat: Klingon w 24 Lut 2008, 19:38:31 ---Alternatywne finansowanie:
Pauselån® F1 Brutto/Netto 7.771/6.689
Tutaj nie spłacasz kredytu ale tylko odsetki.
--- Koniec cytatu ---
Czy mógłbyś dokładniej wyjaśnić co to jest ??
michalina:
Ja też jestem zainteresowana tym tematem a dokładniej budową domu.Czy ktoś juz próbował.Jak to jest z uzyskaniem kredytu na zakup działki i budowę?Ile trzeba mieć wkładu własnego?Jakie są koszty pozwoleń na budowę ,projektu i wszystkich urzędowych spraw.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej