Ogólne > Hydepark
Zakup domu w Danii
michalina:
Z tego co się dowiedziałam to elektryka duńska jest na poziomie polskiej z lat 50 tych także masakra.Rozumiem ze odbiór domu i podłączenie liczników i inne musi zrobić fachowiec i właśnie interesują mnie koszty.
Dodane: 25 Luty 2008, 12:51:19
I jeszcze czy do zakupu działki i aktu notarialnego trzeba brać adwokata czy jest wskazane?
Dodane: 25 Luty 2008, 12:53:40
Jeśli chodzi o ekipę budowlaną to rodzinka pracuje na kontraktach w Danii.
vera:
Przeanalizuj jeszcze raz.........
ostatnio widziałem oferte bardzo pilną za 2500000kr (dom z 1988), sama działke w owej miejscowości 4 miesiace temu o podobnym metrazu sprzedano za 1200000 - miejsce IKAST
teraz nie pobudujesz domu za 1300 000
Nie wyjdzie ciebie taniej budowa, co do polskich wykonawców to przyjadą swoje zarobią bo musza i odprowadza podatek bo tez muszą. Poki nie masz rozpisanych kosztów na papierze dla mnie to bardzo złudna opcja ze "niby taniej"
anha:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Nie wyjdzie ciebie taniej budowa, co do polskich wykonawców to przyjadą swoje zarobią bo musza i odprowadza podatek bo tez muszą.
--- Koniec cytatu ---
Podejrzewam,że robotnicy Michaliny żadnych podatków płacić nie będą.Wszystko prywatnie będą robić bo to dla rodziny.
--- Cytuj (zaznaczone) ---teraz nie pobudujesz domu za 1 300 000
--- Koniec cytatu ---
Tu się nie zgodzę.My na razie wydaliśmy 700.000 a dom prawie skończony (180m2) ale mój mąż wszystko robi sam,co jest opcją bardzo tanią ale i dłużej trwającą.
michalina:
Anha-tu się z Tobą zgodzę i też myślę, że zmieszczę się w 1 milionie.A działki widziałam od100-200tys w małych miasteczkach na Jutlandii.Tylko co z tymi kosztami.Nie mam tu na myśli materiałow budowlanych tylko dokumentacja.
K3:
--- Cytat: michalina w 25 Lut 2008, 12:54:44 --- I jeszcze czy do zakupu działki i aktu notarialnego trzeba brać adwokata czy jest wskazane?
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy obowiazkowe, ale IMO wskazane.
I nie zapomnij o architekcie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej