Ogólne > Hydepark

Zakup domu w Danii

<< < (6/14) > >>

vera:
jedni piszą o jednym a drudzy o drugim, Rozważam tylko jeden region. Nie przelatujmy w skrajnosc gdzie na północy jutrandii są 50% mniejsze.

Mniejsza z tym, ja bym szukał czegoś gotowego... ;)

Klingon:
Co do cen to raz moja córka przeprowadzała się i malowałem jej nowe mieszkanie. Przyszedł jakiś robotnik i po spisaniu liczników podejrzliwie rozglądał się. Chyba myślał że Polak pracuje na czarno za 30 kr/h a ja gdybym dostał 30 kr/h to byłbym szczęśliwy. ;D

piatka:

--- Cytat: K3 w 25 Lut 2008, 13:46:04 ---I nie zapomnij o architekcie.

--- Koniec cytatu ---
nieprawda, nie musisz miec architekta, ale wszystko musi byc zaprojektowane zgodnie z dunskim prawem budowlanym
i jeszcze jedna wazna rzecz, na zakupionej dzialce dom musi byc wybudowany w ciagu bodajze dwoch lat, bo potem dzialka przepada.

Klingon:
Na domki letniskowe trzeba mieć zezwolenia ale nie na domy do całorocznego zamieszkania. Jedna sprawa trafiła do sądu gdzie Niemcy kupili całoroczny dom a przyjeżdżali tylko na wakacje.

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---na zakupionej dzialce dom musi byc wybudowany w ciagu bodajze dwoch lat, bo potem dzialka przepada.
--- Koniec cytatu ---
Nie każdego gruntu to dotyczy.
Dotyczy np.gruntu,który sprzedaje komuna ale pieniądze są zwracane (ale czy w pełnej wysokości,tego nie wiem).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej