Ogólne > Hydepark
Zakup domu w Danii
sylwia03:
witam
trochę czasu upłynęło od ostatnich wiadomościach związane z zakupem domu w Danii.
otóż mam pytanie ,zdecydowaliśmy się zakupić domek,mąż ma umowę na stałe,ja pracuje tylko 2-3 miesiące w ciągu roku ,legalnie ,i z tym moje pytanie się wiąże czy moje rozliczenie roczne też bank powinien brać pod uwagę?czy nie bo to za krótko pracuję ?mi się wydaję ,że tak ,ale to moje myślenie.a jak jest na prawdę ? czy ich to w ogóle nie interesuje ,patrzą tylko 3 miesiące wstecz na wypłaty,choć rozliczenie trzeba dostarczyć ,
dziękuję z góry
Idris:
sylwia bank bierze kazdy nawet najmniejszy dochod pod uwage. Najprawdopodobniej kaza wam zrobic budzet na caly rok. A najlepiej by bylo gdybyscie sie umowili na rozmowe z bankiem, to wam jasno powiedza jakich dokumentow wymagaja i co biora pod uwage.
sylwia03:
idris dzięki ,tak myślałam ,a zadziało się inaczej wszystkie papiery dostarczyliśmy i dostaliśmy od mowę bo ja nie pracuje non stop i wiadomo zarobki nie wystarczające ,w tym że z ich rozliczenia [oddali te rozliczenie ]i mojego rozliczenia w ogóle nie nanieśli tylko wiadomo męża ,i dlatego zadałam pytanie .wiadomo kokosów przez te 3 miesiące nie ma ,ale zawsze coś.musimy to wyjaśnić
Idris:
Dwa wytłumaczenia przyszły mi do głowy. Jeden to może przeoczyli to się.zdarza.
2. Twoich dochodów nie kwalifikują jako dochód stały. Więc obliczenia robią z tego co jest pewne.
Nie trzymajcie się jednego banku tylko szukajcie innych.
sylwia03:
być może tak jest jak napisałeś
patrzyliśmy jak na razie tylko tam gdzie ma konto czyli vendsysel bank
a orientujesz się jezeli chodzi o banki ,w którym byłaby szansa?
ja myślała,że jak jeden bank odmówił to reszta też .ciekawa jestem czy pośrednicy w ny bolig tam właśnie dom znależliśmy czy oni nie pomogliby ,trzeba się z nimi umówić ,
tak dochód jest tylko 3 miesiące w ciągu roku ,[ale co roku praca jest ]byś może to się nie liczy ,a z drugiej strony w końcu jest jakiś dochód ,nie wiem po pytamy i zobaczymy ,a jak nie to nadal wynajem zostaje
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej