Ogólne > Pomoc!

Druga praca

<< < (7/8) > >>

Klingon:

--- Cytat: :) w 25 Kwi 2008, 13:46:26 ---czy musze jechac po nowa? na nowym kontrakcie mam wiecej godzin.
--- Koniec cytatu ---
Mysle ze nie. Twoja kwota wolna jest taka sama a wieksza wyplata to automatycznie wieksza zaliczka na podatek - np. 38% powyzej kwoty wolnej. Natomiast jezeli mialas ulge za wyzywienie i nocleg a teraz juz tobie ona nie przysluguje, to wtedy sa znaczne zmiany i mozna wyrobic nowa karte podatkowa - w przeciwnym wypadku bedzie duza doplata przy rozliczeniu rocznym na wiosne 2009.

:):
ale ja mam 2 kontrakty. a moja skattekatr nie wyglada jak kazda inna bo ja mam roczna kwote , a nie miesiaczna (ze wzgledu na mala ilosc godzin na tamtym kontrakcie)

a ulga mi sie nalezy bo w danii jestem od stycznia tego roku

Klingon:
Dotychczas glowny pracodawca otrzymywal glowna karte (hovedkort) a drugi pracodawca dodatkowa karte (bikort). Ale od 1 stycznia tego roku wszystko mialo byc elektronicznie - nie wiem czy to funkcjionuje w 100%. Jezeli masz watpliwosci to wyrob nowa karte.

--- Cytat: :) w 25 Kwi 2008, 14:11:11 ---a ulga mi sie nalezy bo w danii jestem od stycznia tego roku
--- Koniec cytatu ---

Cooo ???

no to moj pierwszy rok pracy i spełniam wszelkie warunki co do ulgi za kosztu podrozy i wyzywienia... tzn tego 8% podatku...aaaaaaaa jaki elekteroniczny? oco chodzi?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej