Ogólne > Rodzina ...
zmiana nazwiska
dragonki:
masz racje klingoon:)
Dodane: 11 Marzec 2008, 15:25:18
mala z århus alias to nie ja wiec ci sie to nie powiodlo ale mamii to ja:)
Tula:
--- Cytat: dragonki w 11 Mar 2008, 15:34:41 ---mala z århus alias to nie ja wiec ci sie to nie powiodlo
--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D
Haslo roku, przebilas nawet niedawnego Sartre'a :D
Za slownikiem jezyka polskiego:
alias
1. inaczej (zwany), np. Janina Pietrzak alias Anna Piotrowska
Juta:
--- Cytat: aga123456 w 11 Mar 2008, 14:18:08 ---bylam w kirke kontor i mam zaplacic 450kr i zmienie se nazwisko na jakie chce bez problemu i imie tez:) wcale nie trzeba mi jezdzic po polskich urzedach i tam sie spowiadac co i dlaczego! :)
--- Koniec cytatu ---
A co z paszportem? Jako Ulla Andersen bedzie Pani podrozowac z paszportem na nazwisko Anna Kowalska?
Dodane: 11 Marzec 2008, 16:02:34
--- Cytat: dragonki w 11 Mar 2008, 14:57:18 ---... ale zyjemy na ich prawach i mamy takie samo prawo do tego samego jak dun:)
--- Koniec cytatu ---
Tylko w pewnych sytuacjach. Bez dunskiego paszportu jestes tylko obcokrajowcem mieszkajacym w Danii i generalnie nie masz takich samych praw jak Dunczyk. Jestes tu caly czas obca.
dragonki:
hehe Tula nie zrozumialas podtekstu :) a tak wogole to zaczelam sie nad tym zastanawiac Juta wiesz i nie wiem czy oni mi wydadza tez paszport czy jak bo przynajmnie ta pani w okienku mi tak powiedziala ze mam se znalesc imie i nazwisko ktore chce miec i podac jej i ona mi zmieni w aktach i wogole bez problemu i wiedziala ze ja jestem polka...
Dodane: 11 Marzec 2008, 16:06:44
Juta mylisz sie chyba troszeczke mam kolege ktory tu zyje przez 21 lat i ma dalej pas pl i ma go traktuja ze wszystkim jak duna....
mala_z_Aarhus:
Juta, Tula moze my sie po prostu czepiamy?!
O ile znam RP, to bez oplat i calej tej procedury, jaka opisala Mirra, nie da sie zmienic nazwiska i imienia.
Juz widze wypelnianie nowego pozwolenie na pobyt itd.
Np punkt dotyczacy dokumentow potwierdzajacych tozsamosc skladajacego wniosek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej