Ogólne > Rodzina ...

zmiana nazwiska

<< < (7/13) > >>

Juta:

--- Cytat: dragonki w 11 Mar 2008, 16:08:23 ---Juta mylisz sie chyba troszeczke mam kolege ktory tu zyje przez 21 lat i ma dalej pas pl i ma go traktuja ze wszystkim jak duna....

--- Koniec cytatu ---

Niech sie tak zlozy, ze bedzie musial isc na rente. Za zdziwieniem stwierdzi, ze jego renta jest duzo nizsza od renty Dunczyka. Znam taki przypadek.

dragonki:
nie no macie racje i tez od razu jak to uslyszalam to mnie zdziwilo ale "tonacy brzytwy sie chwyta" hehe i powiedzialam jej ze znajde se te dane i jej podam....

piatka:
Nazwisko i imie mozesz zmienic tu w Danii, ale bedzie obowiazywalo tylko tutaj,  za granica i w Polsce bedziesz miala to stare polskie, chyba, ze i tam zmienisz, paszport dunski  otrzymasz po otrzymaniu dunskiego obywatelstwa, obowiazuja zasady, ze wczesniej musisz zrzec sie polskiego.

Renta i emerytura zalezy od okersu zamieszkania w Danii, takze i dla Dunczykow.

dragonki:
to co piatka myslisz ze nie powinno byc problemow?? no bo skoro mi tak pani w kirkekontor powiedziala ze bez problemu moge zmienic to znaczy ze chyba tak jest ale mam co do tego rozne przemyslenia:)

Juta:

--- Cytat: piatka w 11 Mar 2008, 16:18:28 ---Renta i emerytura zalezy od okersu zamieszkania w Danii, takze i dla Dunczykow.

--- Koniec cytatu ---

Na pewno, choc mojej znajomej we wlasciwym biurze powiedziano, ze jej renta jest nizsza, bo ma tylko staly pobyt. Kiedy dostala dunskie obywatelstwo jej renta natychmist wzrosla o 2 tysiace.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej