Ogólne > Rodzina ...

zmiana nazwiska

<< < (9/13) > >>

mala_z_Aarhus:
Jak rozumiem pani z Kirkekontor jest specjalista w zakresie prawa dotyczacego zmiany nazwisk w krajach UE?
Kurcze, marnuje sie kobiecina w tym biurze, oj marnuje.  :D

Jak Piatka informuje Cie, ze tylko na terenie Danii bedziesz mogla poslugiwac sie nowym imieniem i nazwiskiem.

dragonki:
NO I TO WYSTARCZY :)  dzieki wam

willy:
Wyobraz sobnie taka sytuacje, musisz komus udowodnic ze ty to ty w Danii.
Przedstawiasz np Zolta karte na nazwisko np. 'Anja Nielsen', ale ten ktos chcialby zobaczyc jakis twoj dokument ze zdjeciem aby byc wiarygodnym, wiec pokazujesz dokument ktory masz obowiazek miec przy sobie i ktory upowaznie cie do pobytu poza granicami Polski (patrz traktat z shengen czy jak to sie pisze) - czyli Polski paszport na nazwisko np. 'Anna Kowalska' ...

Czeka cie w najlepszym wypadku dlugie tlumaczenie  ;)

mala_z_Aarhus:
 Napisalam do Borger.dk.

Ja tego nie rozumiem. Sprawa zmiany nazwiska rodzi wiele komplikacji prawnych.

W sytaucji, gdy zatrzymuje mnie dunska policja, a ja posiadam polskie prawo jazdy bez dunskiego CPRu z polskimi danymi, to w jaki sposob moge udowodnic swoje prawo do poslugiwania sie samochodem?
Ok, zmieniam polskie prawo jazdy na dunskie, to jak w Polsce to udowodnie, ze Anna Nielsen, to ja Anna Kowalska?
Zapytalam tez, czy informuje oni Polske o zmiane nazwiska.
Jeszcze kilka innych hakow.

Napisalam i czekam na odpowiedz. 

dragonki1:
wlasnie zmienilam te nazwisko i imie tez i dostalam kartke ktora mam miec przy paszporcie jak wyjezdzam a tak to juz wszedzie bede miala to na ktore zmienilaam i bylam potem na komunie robic paszport dziecku juz na zmienione nazwisko!! BEZ ZADNYCH PROBLEMOW! :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej