Ogólne > Informacje

DANIA JEST PANSTWEM PRAWA, CZYLI CO SIE NAM NALEZY

<< < (19/24) > >>

madzia7:
Witam serdecznie.Mam do Pana pytanie!Przyjechałam do Danii 2miesiace temu i jestem zatrudniona na umowe na czas nieokreslony.Nie dostała jeszcze zadnych dokumetow.Podobno sie czeka długo?Co mam zrobic zeby zmienic umowe i starac sie o lepsze wynagrodzenie z tytułu płacenia mniejszego podatku 8%.Rozmiawiałam z szefem na ten temat ,zeby mniej płacic podateku  zamiast  38%+8% to prawie poł pensji.Moj szef powiedzial ze on pierwszy raz słyszy o takim podatku i ulgach.Prosze o podanie mi jakiejs wiarygodnej strony w przepisach abym mogła do tego sie odwołac. Z gory dziekuje.

Klingon:
Mając tymczasowe miejsce pracy można otrzymać ulgę za koszty wyżywienia i noclegu (diety) co przy niskich zarobkach może być równoznaczne z nie płaceniem podatków (poza 8 %). Ty jednak masz kontrakt na czas nieokreślony i dlatego twoje miejsce pracy nie będzie uznane przez SKAT za tymczasowe i niestety nie możesz otrzymać tej ulgi. Zobacz Ulga za koszty podróży. Twój szef o tym nie słyszał bo sprawy podatkowe załatwia się w Urzędzie Podatkowym (SKAT).

PS. Masz osobistą kwotę wolna od podatku i dlatego nie płacisz 8 + 38 % od pełnego dochodu ale w dalszym ciągu sporo.

ahoff1:
Witam
Bardzo fajne info w sprawie wynajmu mieszkan.
Ale mam pytanie.
Czy te przepisy dotycza tez domow jednorodzinnych.
Bo wynajmowalismy w dwie rodziny dom i wydaje mi sie ze placilismy duzo.
Powierzchnia 104 m za 13600 koron+prad,gaz,woda.
Czy mozesz podac wiecej szczegułów na ten temat.
Albo znasz adres urzedu do spraw czynszu w Greve albo KOPENHAGA.
Pozdrawiam

kazijoszi:
Witam chciałbym sie dowiedzieć kilka rzeczy. Czy jest mozliwośc napisania do Pana na adres mailowy?

lilia:
Pan Grzegorz już od dawna nie jest obecny na tym forum.
Ale podaję jego stronę internetową, która jest kopalnią informacji, a także forum,na którym pan Grzegorz czasem bezpośrednio odpisuje. Pozdrawiam i powodzenia  :D

www.grzegorzodensedk.bo.pl

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej