Ogólne > Podatki
cos o rozliczeniu
roga:
Rozliczenie roczne (Årsopgøresle) jest juz dostepne na www.skat.dk od 12.03.09. Jezeli masz poprawki mozesz je juz naniesc.
Jezeli musisz doplacic podatek, powinnas to zrobic w terminie do 01.07.09. W ten sposob uikniesz odsetek od restskatu. W zaleznosi od wielkosci kwoty do zwrotu, moze ona byc wliczona na poczet podatku w 2010 roku.
[Posted on: 15 Marzec 2009, 19:16:45]
Oczywiscie nie na poczet tylko doliczona, tzn. podwyzszy podatek w 2010 r.
lilianka:
Zimi za 3 miesiace pracy za 2007 rok rozliczała mnie ksiegowa w Polsce ., dostarczyłam jej tylko zestawienie roczne od pracodawcy, miałam wtedy do zapłaty ponad 2000 zł, zapłaciłam, ale w tym roku złożyłam wniosek o zwrot tych pieniedzy, nie łudze sie ze cos z tego wyjdzie , ale kto wie...
kerad38:
witam.ja dostalem zwrot abolicyjny z polskiego us.nawet z odsetkami.za dochody osiagniete w 2008 (caly rok w dani pracowalem)musze zlozyc w polskim us.pit36/pitzg oraz pit0.pozdrawiam i zycze wesolych swiat
Zurich:
--- Cytat: kerad38 w 11 Kwi 2009, 20:40:13 ---witam.ja dostalem zwrot abolicyjny z polskiego us.nawet z odsetkami.za dochody osiagniete w 2008 (caly rok w dani pracowalem)musze zlozyc w polskim us.pit36/pitzg oraz pit0.pozdrawiam i zycze wesolych swiat
--- Koniec cytatu ---
Ja juz to zlozylem te wszystkie pity.Powiem wam ze niewiedza i brak znajomosci OBOWAZUJACYCH przepisow przez ksiegowych i urzednikow urzedow skarbowych jest porazajaca!!!!!Kompletna niewiedza o uldze abolicyjnej.Mylenie abolicji podatkowej z ulga abolicyjna.To taki szczegol ale kamien wegielny a wegiel kamienny podobnie brzmi a jednak sie rozni!!!
Pozdrawiam i zycze powodzenia w rozliczaniu sie w PL.
mirekkph:
Witam,
Czy bedzie ktos mily i powie mi
co jest co na tym zalczniku
chodzi o
skladke zdrowotna
podatek
Czy to podatku mam rozwniez doliczyc podatek od feriepenge
Informacje potrzebuje do pita w polsce gdzie musze podac miesieczne zarobki brutto i podatek
i potem moge jeszcze od dochodu odlczyc skladki na ubezpieczenie zdrowotne
Pozdrawiam i dziekuje
Nawigacja
Idź do wersji pełnej