Ogólne > Podatki

rozliczenia podatkowe

(1/8) > >>

podatek pl.:
czesc...mam pytanko...czy trzeba si rozliczyc w PL. gdy sie jest tymczasowo wymeldowanym lub wymeldowanym??? wymeldowanie nastapilo po miesiacu pracy w DK.

podatek pl.:
czyli nie musze sie rozliczac:)):)):)):)) dzieki mirra

roga:
Wiele osob zapytuje czy zdaza ze swoim PIT-em w Polsce jezeli dunskie rozliczenie roczne jest dopabuse dostepne od 10.03.08 i od tego dnia dopabuse mozna wnosic poprawki (dojazdy, diety itp.- wszystkie inne informacje potrzebne do ustalenia podatku jest w posiadaniu SKAT), tak ze ostateczne rozliczenie podatku dunskiego bedzie gotowe w kwietniu. Jak mi wiadomo w tym roku byla mozliwosc wprowadzenie znanych nam poprawek w okresie do 17.02.08. co oznacza jak informuje SKAT, ze rozliczenie roczne dla tych ktorzy skorzystali z tej mozliwosci jest juz gotowe wlasnie 10.03.08. W tym roku juz za pozno, ale dla tych ktorzy beda pracowac tutaj w 2008 r. jest to mozliwosc przyspieszenia rocznego rozliczenia w Danii. 

Klingoon:
Dzisiaj sa problemy z dojsciem na TastSelv z powodu przeciazenia ale rozliczenie roczne chyba jest dostepne od razu po wypelnieniu PITu via TastSelv.

Horn:

--- Cytat: Klingoon w 10 Mar 2008, 16:15:34 ---Dzisiaj sa problemy z dojsciem na TastSelv z powodu przeciazenia ale rozliczenie roczne chyba jest dostepne od razu po wypelnieniu PITu via TastSelv.

--- Koniec cytatu ---

Sorki ale sie troche pogubilem
Procedura dokonywania rozliczen jest tu dosc fajnie opisana ale przydatne wiadomosci sa w wielu watkach.
Czy jest mozliwosc aby Administrator zebral to w jednym miejscu?

Po zalogowania sie na TastSelv mam juz Servicebrev/Servicemeddelelse ale w kolumnie Inberetning/beregning pojawilo mi sie
Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen) hmm..

Wiem, ze jeden z tych dokumentow mam uzupelnic o diety, ulgi itd.
Ale ktory? Pierwszy z nich jest w PDF a ten drugi owszem jest "aktywny"

No i kolejne pytanie, co gdzie wpisac?
Jak mysle, jestem jednym z wielu, pracuje w Danii, czasem bywalem w Polsce, mam tam zone i dziecko.
Jakie ewentualnie kwoty mam tam wpisac?

Dzkb

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej