Ogólne > Podatki

rozliczenia podatkowe

<< < (8/8)

joanna_m:
Witam,
od dłuższego czasu śledzę informacje podawane na tym forum, wiele już zrozumiałam na temat rozliczenia podatkowego, ale mam jeszcze 2 pytania.
Pierwsza sprawa dotyczy przeliczenia zapłaconego podatku na złotówki. Rozumiem, że ma to być przeliczone według kursu z dnia odprowadzenia podatku, ale co zrobić jeśli nie jestem w stanie tego ustalić. Tzn. nie posiadam dokumentów od pracodawcy, w których podana jest wysokość pobranego podatku przy każdej wypłacie. Jedyna informacja o zapłaconym podatku to ta na rozliczeniu rocznym. Wysokość dochodów mogę ustalić wchodząc na konto bankowe, ale z podatkiem mam problem. Czy mogę przyjąć jakiś inny kurs dla całej kwoty podatku (z całego roku)??
Druga sprawa dotyczy wyliczenia diety. Jeśli mój mąż pracował w Danii cały rok 2008, wg. jakiego kursu mam wyliczyć wysokość diety w złotówkach?
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję J.M.

romek11:
Gdzie nalezy wpisac km z podrozy do polski za drugi rok pobytu?w tamtym roku wpisalem to w rubryke 51,jednak teraz jest tam moj dunski adres i wyliczone sa kilometry automatycznie do pracy.czy juz nie moge odliczyc wyjazdow do Polski?Ewentualnie gdzie moge to wpisac?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej