Ogólne > Tłumaczenia

proszę o tłumaczenie maila

<< < (2/3) > >>

Tula:
No niestety, Panie Jacku, w Danii jest tak, ze najpierw musi Pan miec pozwolenie na pobyt i prace, a potem sie Pan moze zameldowac. Do czasu otrzymania takowych mieszka Pan bez meldunku.

jacek336:
Dzięki Tula.
Jak bym się nie odwrócił to zawsze d........a będzie z tyłu.
Doradz coś muszę w czerwcu być w Danii i mieć pracę.
Może na początek jakieś gazety , sprzątanie.
Z góry dziękuję

Jomir:
Panie Jacku, prosze przejrzec na stronie Ambasady Dunskiej w Polsce (w Warszawie) liste firm, ktore maja uprawnienia do zatrudniania pracownikow bez pozwolen na prace. Jest tam ich chyba z tysiac, jak nie wiecej.
Wowczas, bedzie Pan o krok do przodu - nie bedzie musial sie Pan starac o pozwolenie, a jak znajdzie Pan prace, reszta bedzie juz formalnoscia.

Tula:
Jesli ma Pan jakies wyksztalcenie kierunkowe (w stylu spawacz, murarz itp.), jest spora szansa, choc na poczatek chyba glownie przez posrednikow. Zawsze to jakis start. Mirra slusznie doradza Panu przejrzenie listy firm majacej pozwolenia na zatrudnianie od razu, to duzo ulatwia.
O gazetach bym nie myslala -- wedle plotek NYHEDSAVISEN chyli sie ku upadkowi, a inne firmy dostarczajace gazety w lecie redukuja zatrudnienie ze wzgledu na to, ze wielu Dunczykowe wyjezdza na wakacje i rezygnuja z abonamentu na ten czas.
Szczerze zycze Panu powodzenia!

jacek336:
Dzięki Tula
Dzięki Mirra
Oglądałem listę tych firm - jest ich sporo - tylko nie ma lokalizacji a mnie interesuje Kopenhaga.
Powiedz interesuje mnie praca kabusewcy autobusu  albo ciężarówki.
czytałem ogłoszenie Firmy ARRIVA poszukuje kabusewców autobusów -tylko ogłoszenie było z zeszłego roku.
czy z słabą znajomością języka duńskiego mam jakieś szanse?
Do ich centrum szkolenia nie mam szans bo nie mam zameldowania.
Złoże CV w ARRIVA zobaczę co odpiszą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej