Ogólne > Rodzina ...
Wzory wnioskow na pobyt, prace i laczenie rodzin
Patrycja:
Ale wniosek o laczenie rodzin to zdaje sie FA1 ::)
roga:
Patrycjo
Nie myl wniosku o prawo pobytu osob ktore chca przbywac razem z osoba juz pracujaca w Danii (jak dlugo ta osoba ma tutaj prace). Wczesniej podalem strone www.nyidanmark.dk, gdzie wlasnie dla takich sytuacji sa wyszczegolnione wnioski o ktorych mowilem. Laczenie rodzin (familiesammenføring) to juz zupelnie inna sprawa. Dotyczy przede wszystkim malzenstw gdzie jedna ze stron zamieszkuje poza Dania (niekoniecznie w UE). Wprowadzone przed rokiem utrudnienia "sprowadzania" malzonkow do Danii w wieku ponizej 24 lat maja na celu zapobiec tzw. "malzenstwom przymusowym", gdzie szczegolnie rodzice pochodzenia bliskowschodniego mieszkajacy w Danii wywierali nacisk na swoje dzieci aby zawieraly malzenstwa z wybranymi przez rodzicow partnerami z krajow ich pochodzenia.
Jomir:
Pati...
FA-1, gdy laczysz sie z rodzina majaca obywatelstwo lub staly pobyt w Danii, celem stalego osiedlenia.
FA-8 jest dla rodzin osob tylko tu pracujacych. Jest pobyt czasowy, na okres pracy.
:) sa rozne przyczyny i okolicznosci lacznenia rodzin :)
Patrycja:
Aaa... dzieki za wytłumaczenie ... ;)
michalina:
Mam problem .Wczoraj dzwoniłam do Danish Imigration service z pytaniem czy wystarczy formularz AR6 o pozwolenie na pobyt dla mojej rodziny-powiedzieli że tak.Dzisiaj odebrałam pozwolenie na pracę i pobyt ale tylko dla mnie.O co chodzi? wysłałam do nich meila z pytaniem bo dodzwonić sie graniczy z cudem.Co moge jeszcze zrobic bo dzieci mają ubezpieczenie ważne tylko do końca marca.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej