Ogólne > Rodzina ...

Wzory wnioskow na pobyt, prace i laczenie rodzin

<< < (7/20) > >>

Quit:
Oj Klingon...czepiasz sie co? :) Oczywiscie, ze napisalam "Jeg vil gerne...", a nie "I skal sende...".
Moze i bylo o tym z 10 razy na forum, ale wydawalo mi sie, ze jak napisze jak spawe zalatwilam od A do Z, to moze sie to komus przydac bez potrzeby szperania na forum w poszukiwaniu 10 razy Mirry  ;)

patsy:
MAM PYTANIE!                                                                                                                                                                   przyjechałam do Danii w ramach łączenia rodzin!wysłaliśmy do imigracyjnego w Kopenchadze moje papiery czyli druk FA-8 !minęło już około miesiąca i cisza!czytałam tu co nie co  na forum że tak może być,że najlepiej wysłać do nich meila żeby się dowiedzieć co z moimi dokumentami itp!ale byłam też u siebie w komunie we Frederikshavn,bo tu mieszkam,i tam znowu powiedziano mi ,że nie powinnam tych papabusew wysyłac do Stolicy tylko do Aalborga!zgłupiałam już!czy te moje dokumenty są teraz w "kosmosie"? ; czy pani  w komunie ma rację?i jeśli ktoś zna adres e-mail do imigracyjnego ,to bardzo prosze o podanie go!Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje!

lukas:
Witam!
Staram się o pracę w Danii i z czasem chciałbym ściągnąć tam moją rodzinę , widziałem te wnioski o pobyt i pracę w Danii , ale mam pytanie,czy dostane takie pozwolenie nie mając jeszcze pracy i meldunku i czekając w Polsce na pozwolenie.
Słyszałem również że nie dostane takiego pozwolenia nie mając pracy i na odwrót jak to w końcu z tym jest?
Czy muszę być na miejscu i mieć pracę że by takie pozwolenie dostać?
             Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jomir:
Dokladnie jest tak jak piszesz. Nie dostaniesz pozwolenia na prace, gdy nie masz pracy.

:) chociaz :) ja mialam pozwolenie na prace, gdy nie mialam pracy, ba nawet nie chcialam pracowac :)
Ale jest to tylko mozliwe w przypadku malzenstwa z obywatelem Danii lub posiadajacym prawo stalego pobytu.

patsy:
pani mirro!byłabym wdzięczna za odpowiedż na moje pytanko!jest troszkę wyżej napisane!PATSY!z góry dziekuję!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej