Ogólne > Rodzina ...
Wzory wnioskow na pobyt, prace i laczenie rodzin
Jomir:
Obawiam sie, ze Wasz przypadek jest wyjatkowo trudny i jestescie na najlepszej drodze do wielkich klopotow.
Maz ma pozwolenie na pobyt w Polsce, a nie w Danii.
Ty takowego tez nie masz poki co. Mozesz w niej byc do 3 miesiecy w celach turystycznych lub poszukiwania pracy. Ale jak ja znajdziesz i bedziesz chciala byc dluzej, musisz wystapic o pozwolenie na pobyt i prace, czynnnosci czytso formalne, ale musza sie odbyc.
Twoj maz nie jest obywatelem unii, wiec nie podlega procesowi unijnych pozwolen. I niestety na podstawie Twojej pracy nie dostanie takiego pozwolenia. Pozwolenie na pobyt w Danii w innym celu niz turystyczny obywatela spoza Unii, mozna dostac jedynie w przypadku malzonka posiadajacego staly pobyt lub obywatelstwo dunskie.
Pracujac na czarno maz ryzykuje bardzo wiele. Nie wspomne o karze finansowej, ale w jego przypadku odeslanie PRZYNAJMNIEJ do Polski, aczkolwiek moze to sie skonczyc rowniez utrata pobytu w Polsce (przeciez w niej nie przebywa!!!), ze nie wspomne o kilkuletnim zakazie powrotu.
Robta co chceta, jak mawia Owsiak, ale za ciekawie to nie wyglada.
vaxa_rys:
zamieszczam przetlumaczony wniosek OD1, moze ktos z moderatorów go podczepic u góry?
lilia:
Czy może ktoś jeszcze raz podać skąd wziąć formularze OD1..? Szukam i znależc nie mogę, a podany wcześniej przez Mirrę link mi się nie chce otworzyć...
[Posted on: 26 Wrzesień 2008, 18:02:25]
Nie wiem,czy to mój komp, co za cholera.. znalazłam na stronie Statsforvaltningen,ale też się nie otwiera >:( >:( >:(
willy:
A nie brakuje ci przypadkiem AcrobatReadera ??
Klingon:
Link jest dobry - stojac na linku mozesz nacisnac na prawy przycisk myszki i wybrac "Save link as.." i schowac dokument na dysku. Ale w dalszym ciagu potrzebujesz Acrobat Reader aby go otworzyc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej