Ogólne > Rodzina ...
Wzory wnioskow na pobyt, prace i laczenie rodzin
Jomir:
Co znaczy, ze dokumenty sa do odbioru?
Ze macie juz pozwolenia?
Bo skoro tak i skoro je dostala, to juz go nie odbiora.
Nasze pozwolenia przyszly poczta, corka miala wowaczas juz 16 lat i prawie 3 miesiace.
Nikt niczego nie kwestionowal.
Fakt, zeby sie zabezpieczyc, wystapilismy rowniez o pozwolenie studenckie :) i dostala dwa :) rodzinne i studenckie. Oczywiscie studenckiego nie odebralismy.
patsy:
mamy siię zgłosić na policję do odebrania tych pozwoleń!w ciągu 30 dni!
[Posted on: 09 Sierpień 2008, 16:53:14]
zastanawiam się czy to pozwolenie o pobyt jest jednoznaczne z otrzymaniem CPR-u?
Jomir:
Wszystko masz na forum, ale juz odpowiem.
Po otrzymaniu pozwolenia, musisz udac sie do folkeregistret w Twoim rejonie i zameldowac sie. Tam otrzymasz numer cpr . Tydzien pozniej przyjdzie poczta zolta karta.
Uwaga: jesli chcesz zameldowac dziecko, musi byc ono z Toba.
patsy:
stokrotne dzięki!
kasi241:
Dobry wieczor...
Czytam i czytam forum i zdurnialam do reszty. Jestem Polka od urodzenia. Wyszlam za Nigeryjczyka. Maz ma pozwolenie na pobyt czasowy w Polsce, dlatego bez problemu wjechal do Danii. Oboje jestesmy teraz tutaj i maz zlapal prace "na czarno" a ja zaczynam prace w dystrybucji gazet. Otrzymam umowe i chcialabym dowiedziec sie co i jak po kolei od poczatku mam zalatwiac. Mieszkamy w Kopenhadze, czy jest mozliwosc wciagniecia meza pod siebie, jak to wszystko wyglada bo zaginelam gdzies przy 4 wpisie .... prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej