poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Windows Vista a netbank  (Przeczytany 13300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tula

• Gość
Odp: Windows Vista a netbank
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Mar 2008, 15:32:20 »
Nie mam juz starego komputera, wiec nic nie moge skopiowac :(. Za linka dziekuje, przeczytalam.

Offline Mirabelka

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +13/-3
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Mar 2008, 18:41:24 »
Visty nie dopracowali a już wymyślili nowego Windowsa

http://gry.onet.pl/1710479,,Nowy_Windows_ju%BF_w_2010,wiadomosc.html

Offline Majkelek

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
  • głupi ten co głupio robi
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Mar 2008, 22:21:43 »
Miałem podobny problem w Dronninglund Sparekasse. Tak samo poszedłem do banku z lapciakiem ale patrzeli się tak na mnie jak na czubka trochę :). Zresztą nie pozwolą Ci się tam podpiąć do internetu chyba że masz bezprzewodowy to możesz im pokazać co jest nie tak.

Problem jest z javą. Postaraj się zainstalować javę na nowo. To powinno pomóc. Przynajmniej mi pomogło. Pozdrawiam, życzę sukcesu !
Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Mar 2008, 00:02:17 »
Tak samo poszedłem do banku z lapciakiem ale patrzeli się tak na mnie jak na czubka trochę :).
W przypadku problemów należy zwracać się do Hotline która jest prawdopodobnie w innym mieście.

Tula

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Mar 2008, 15:37:05 »
Miałem podobny problem w Dronninglund Sparekasse. Tak samo poszedłem do banku z lapciakiem ale patrzeli się tak na mnie jak na czubka trochę :). Zresztą nie pozwolą Ci się tam podpiąć do internetu chyba że masz bezprzewodowy to możesz im pokazać co jest nie tak.

Problem jest z javą. Postaraj się zainstalować javę na nowo. To powinno pomóc. Przynajmniej mi pomogło. Pozdrawiam, życzę sukcesu !
To nie java, jave mam dobrze zainstalowana. Co do banku, masz racje: wlasnie wrocilam nic nie zalatwiwszy. Pani zerknela na moj komputer (mam bezprzewodowy net, wiec zrobilam wszystko do momentu, w ktorym mam problem), a nastepnie oznajmila mi, ze przykro jej, ale na kompach sie nie zna i ze doradza skontaktowanie sie z hotline. Normalnie chyba zloze podanie o prace do Nordei, bo takich rad to ja tez udzielac umiem, a i na komputerach sie nie znam ::).
Na hotline z kolei pani glucha na moje tlumaczenia uparcie twierdzila, ze widac ktos mi sie probowal wlamac na konto (niemozliwe) i ze wysla mi nowy pin, chociaz to nie z nim mam problem, tylko z tym cholernym odsylaczem do wybrania miejsca dla sikkerhedsnøgle >:(. Jestem zlaaaaa...

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Mar 2008, 16:14:09 »
Jeg har fået ny computer?

Har du kopieret din sikkerhedsnøgle fra den gamle computer, kan du oprette en mappe på c:\ drevet. Mappen skal hedde "Unisecur" og der gemmer du din sikkerhedsnøgle.

Kan du ikke få fat i den gamle sikkerhedsnøgle, skal du bestille en ny pinkode for at komme i gang med Netbank på den nye computer. Så skal du vælge Ny bruger i menuen. 

http://www.nordea.dk/Privat/Internet+og+telefon/Internet/Sp%c3%b8rgsm%c3%a5l+og+svar/21931.html?q=sikkerhedsn%ef%bf%bdgle&link=1_3#Jegharfaaetnycomputer

Tula

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Mar 2008, 16:24:16 »
Klingonie, ja naprawde zanim tu zapytalam, przeczytalam ze slownikiem strone Nordei, nie ide na latwizne...

Kan du ikke få fat i den gamle sikkerhedsnøgle, skal du bestille en ny pinkode for at komme i gang med Netbank på den nye computer. Så skal du vælge Ny bruger i menuen.

Tak wlasnie zrobilam, a jaki jest efekt, opisalam :(. Poczekam na ten nowy nowszy pin i zobaczymy wtedy. Nie omieszkam poinformowac o sukcesie ;).

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 17 Mar 2008, 16:24:16 »

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Mar 2008, 17:55:58 »
A co zrobiłaś ze starym komputerem ??
Może jednak jest możliwość skopiowania tego klucza ...
A swoją drogą ja trzymam klucz na PenDrive, jestem niezależny od komputera :D
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Tula

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Mar 2008, 19:47:50 »
A co zrobiłaś ze starym komputerem ??
Moj stary laptop przezyl szok podobny do kompa ministra Ziobry i juz zostal zutylizowany  :-\. Nie przypuszczalabym, ze mi sie do czegos jeszcze przyda :-[.

[Dodane: 17 Marzec  2008, 18:03:51]

Dziala wreszcie i nawet sama do tego doszlam, czy tez moze raczej -- doczytalam. Ponizej jest opis krok po kroku uruchamiania netbanku dla blondynek w nowym komputerze z Vista ;).
-- dostawszy nowy kod pin, czytasz "gode råd til Vista brugere" na stronie Nordei i do nich sie stosujesz -- ustawia one strone banku jako strone zaufana
-- potem upewniasz sie, ze tryb protected mode jest w pozycji OFF -- tego u mnie brakowalo i stad problemy z zalogowaniem :)
-- wypelniasz wszystkie rubryki w dziale "nowy uzytkownik", klikasz na "zaloguj" i gotowe ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #23 dnia: 31 Mar 2008, 19:47:50 »

Przelew z netbank nordea krok po kroku

Zaczęty przez Przelew z nordeaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 11781
Ostatnia wiadomość 23 Paź 2008, 19:27:20
wysłana przez Tula
netbank

Zaczęty przez netbankDział Pomoc!

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 11403
Ostatnia wiadomość 15 Lut 2011, 08:02:57
wysłana przez varszafiak
Nordea Netbank - potwiedzenia przelewu

Zaczęty przez BaumiDział Pomoc!