poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Zmiana banku  (Przeczytany 7134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foxtrot

• Gość
Zmiana banku
« dnia: 27 Mar 2008, 00:17:23 »
Mam pytanko do osob, ktore przechodzily juz ta procedure.
Chodzi mi o zmiane konta osobistego, ktore obecnie mam w Nordei na konto w Danske Banku.
Zanim to zrobie chcialbym poznac Wasze opinie w tym wzgledzie (ile to trwa, uznanie historii poprzedniego konta,potrzebne dokumenty, etc.)

syla dania

• Gość
Odp: Zmiana banku
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Mar 2008, 07:07:49 »
Chciałam się tylko zapytać dlaczego chcesz to zrobić,bo mój mąż ma w Denske i chcę zmienić na Nordee .W Denske nawet nie może uzyskać karty visa,a wielu kolegów męża w Nordei nie miała z tym problemów,to samo jest z uzyskaniem debetu.Mąż ma konto w Denske Bank już 2 lata.Z góry dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam.

Offline dragonki

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Mar 2008, 09:10:11 »
czlowieku :) ja i moi znajomi zmieniali wlasnie D.B. bo jest do bani(moim zdaniem) i to chociazby nawet dlatego ze  kiedy pojdziesz i poprosisz ich o wydruk z kata to zaplacisz za to.ja mam z Fionia Bank i jest ok ale i tak myslalam na zmianie tez.   A odpowiadajac na twoje pytanie to to nie trwa zbyt dlugo ok.2tyg.  i najlepiej idz do tego nowego banku otworz konto a przy tym powiedz ze takiego i takiego konta nie chcesz i bank je zamknie ty tylko sie podpiszesz .a pieniadze wplyna ci na to nowe konto.
szkicowanie-malowanie obrazow na scianie...spojrz na zdjecie z profila. :) to w pokoju mojej MISKI:)

Klingoon

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Mar 2008, 09:20:20 »
Nowy bank zalatwia wszystkie sprawy zwiazane z przeniesiem konta.
Na internecie mozna porownac ceny (VISA, przelew na polskie konto, itd.) w obu bankach i wybrac.

Offline dragonki

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Mar 2008, 10:40:40 »
Klingoon toc to wlasnie pisalam :)
szkicowanie-malowanie obrazow na scianie...spojrz na zdjecie z profila. :) to w pokoju mojej MISKI:)

foxtrot

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Mar 2008, 17:40:27 »
Chciałam się tylko zapytać dlaczego chcesz to zrobić,bo mój mąż ma w Denske i chcę zmienić na Nordee .W Denske nawet nie może uzyskać karty visa,a wielu kolegów męża w Nordei nie miała z tym problemów,to samo jest z uzyskaniem debetu.Mąż ma konto w Denske Bank już 2 lata.Z góry dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam.

Ja chce zmienic bank z dokladnie tych samych powodow.
Pracuje od ponad 1,5 roku, mam kontrakt na stale, niemale wplywy
Juz trzykrotnie wystpowalem o jakas normalna karte (Dankort, Visa lub Mastercard) i zawsze mi odmawiano, a powodem jest, ze nie nie mam minimum stalego pobytu w Danii.
Posiadam wylacznie Vise Elektron, ktora wiecie co moge tylko robic...
Znam sporo ludzi, ktorzy maja konta w Danske Banku i na dzien dobry dostawali karty kredytowe

Offline anraf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Mar 2008, 09:53:17 »
hmmm
my właśnie jeteśmy w trakcie zmiany banku z Danske Banku na Nordee
nie dostaliśmy na dzień dobry żadnej karty ułatwiającej płacenie w Danii, ja dostałam nawet taką którą mogę wypłacac tylko pieniądze z bankomatu danego banku, a gdy poszłam do banku w celu wymienienia jej  na vise żebym mogła chociaż w polsce nią płacić, to powiedzieli mi że muszą przynajmniej przez trzy misiące pieniądze na konto wpływać. Dziwne, kiedy mój partner dostał vise odrazu.
pozdrawiamy

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 28 Mar 2008, 09:53:17 »

Offline syla dania

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Maj 2008, 17:12:23 »
mam pytanie jesli zmienię bank DB na Nordee to jak mam załatwić sprawę z Betalingsservice,czy on też automatycznie przechodzi czy muszę cos załatwiać.

pozdrawiam :)

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Maj 2008, 17:26:18 »
Betalingsservice to jest inna firma tak wiec nic nie powinno zmienic sie.

maxmaniak

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Maj 2008, 20:16:24 »
ja zamienilem konto z Nordei na Danske Bank poniewaz w Danske Banku zagwarantowano mi otrzymanie karty z chipem po 6 miesiacach pozytywnej historii (czyli wplywy z wyplat :) ) a w Nordei mimo tego ze mialem konto ponad rok, oczywiscie wszystkie wplywy na to konto itp. odpowiedzieli mi, ze moge o takiej karcie zapomniec.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Maj 2008, 00:55:11 »
Znam bardzo dobrze dunski system bankowy i oczywiscie poszczegolne banki. Od lat Den Danske Bank byl bankiem dla wiekszych i duzych przedsiebiorstw i firm, a gdzie klienta indiwidualnego (czytaj osoby fizyczne), traktowalo sie marginalnie. Ostatnio poprawilo to sie nieznacznie, szczegolnie w stosunku do klientow o dobrej ekonomi (dom, wolne srodki, inwestycje- akcje/obligacje i spekulatywne). Czy wybrac Den Danske Bank czy Nordea, generalnie nie robi roznicy. Jezeli naprawde chcesz miec dobry serwis, radzilbym wybrac bank lokalny, ktory wlasnie kladzie nacisk na usluge i porady dla klientow indywidualnych. Jezeli mieszkasz w mniejszych miastach/miasteczkach - napewno sa lokalne pengeinstitutter (banki i sparekasser). Obojetnie c<y wybierzesz duzy czy maly lokalny bank, zawsze masz zapewniona gwarancje swoich wkladow w wysokosci do 300.000 dk. Poza tym nie musisz zmienaic banku. Bez tlumaczenia, otwierasz rachunek bankowy w innym banku i mozesz praktycznie byc klientem w kilku bankach, ktore uzywasz w roznym celu.   

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #10 dnia: 03 Maj 2008, 00:55:11 »

Zmiana nazwiska

Zaczęty przez aarhusianerDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 5407
Ostatnia wiadomość 08 Lis 2014, 14:49:46
wysłana przez zpatentem
zmiana pracodawcy

Zaczęty przez sob123Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6644
Ostatnia wiadomość 22 Lis 2012, 21:15:05
wysłana przez sob123
zmiana zółtej karty

Zaczęty przez kingamagdaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 11702
Ostatnia wiadomość 13 Lut 2013, 16:01:20
wysłana przez 1941
Zmiana Opholdu

Zaczęty przez adamosDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8064
Ostatnia wiadomość 02 Sty 2014, 15:06:45
wysłana przez Jomir
Zmiana cen biletów na autobusy miejskie.

Zaczęty przez 123123Dział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9185
Ostatnia wiadomość 02 Sie 2009, 23:42:29
wysłana przez rey2000