Ogólne > Podatki
Abolicja podatkowa
benek62:
Płacic podwójnie nie musimy. Jeśli ktoś pracuje w Danii, tam płaci podatki to musi tylko dać do polskiego urzędu skarbowego pit albo osttatni wydruk wypłaty w Danii.Już wda razy rozliczam sie w polsce i nic nie muszę płacic, a poza tym można spokojnie jeszcze ubiegać sie o zwrot podatku w Danii np. diety koszty przejazdu o Polski opłaty za mieszkanie, zwiazki zawodowe inne.
gosc:
Termin skladania PIT dzisiaj do pølnocy a potem dają kary
Grzegorzjan33:
Ajak ja mam się rozliczyć jak do mnie żadne papiery nie przyszły a pracuje cały rok w Danii
Hernan Morales Pomidorre:
Jak nie uzyskales w PL dochodu w 2008 i caly rok byles w Danii to nie musisz sie rozliczac.
keny79:
nieuzyskanie dochodu w Pl i cały rok pracy w Danii nie zwalnia z konieczności złożenia PIT.
chyba ,że wcześniej złożyło się w polskim urzędzie skarbowym odpowiedni druk informujący o przeniesieniu rezydencji podatkowej do Danii.w takim przypadku nie ma konieczności składania PIT(we wcześniejszych postach zostało to już wyjaśnione)
jednak w chwili obecnej jeśli nie osiągnęło się dochodu w Polsce to przy składaniu PIT nie ma obawy że będzie trzeba cokolwiek dopłacić polskiemu urzędowi.równocześnie z PIT składamy PIT 0 w którym ujmujemy jako odliczenie od podatku różnicę pomiędzy zapłaconym podatkiem w Danii a należnym w Polsce.w efekcie podatek w PIT wyniesie 0zł.
[Posted on: 30 Kwiecień 2009, 23:03:55]
spóźnialskim życzę więc powodzenia bo zostało wam zaledwie 55 minut na złożenie PIT :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej