Ogólne > Podatki

Abolicja podatkowa

<< < (27/30) > >>

lilianka:
hej,jeśli nie przepracowałas ani jednego dnia w POlsce i nadal jestes w Danii idz do urzedu skarbowego w swoim miejscu zamieszkanie i poproś o taki zielony druk ( napewno nie jest to pit 3 jak juz ktos napisał .  ) ten druk nawet w nazwie nie ma słowa pit, ale naprawde nie pamietam jak sie nazywa. w kazdym bądz razie napisałam w nim adres stałego miejsca zameldowania ( w Polsce ) i adres obecnego zamieszkania ( w Danii ) wg. tego druku nie musze sie rozliczac 2 razy .

Luska:
coma jesli nie przepracowalas ani dnia w 2008 to "olej" ich kompletnie, jesli nie chcesz zbyt dlugo tutaj zostac. Jak pojdziesz po druki, zaczniesz sie tym interesowac ... to wowczas beda mieli na Ciebie namiary. A teraz nie musisz sie rozliczac w PL.

lilianka:
według nowej ustawy o abolicji i podatkowej , ten który chcce sie rozliczyc z us w Polsce moze odliczyc sobie skłądke na rynek pracy , ( która jest juz podatkiem ) to nawet jesli ktos sie zdecyduje rozliczac a nie składac druki to powinien wyjsc na zero , wiec ta rada ponizej jest bez sensu według mnie . bo po co sie martwic ze keidys us sie dowie i wtedy trzeba bedzie zapłacic , lepiej wypełnic druk albo sie rozliczyc ze skutkiem żadnym i mies swiety spokój , takie jest moje zdanie

keny79:
przypuszczam,że druk który Lilianka ma na myśli to CFR-1 :).pozdro

[Posted on: 27 Kwiecień  2009, 17:22:10]
lub NIP-3

coma_berenices:
Dzięki lilianka, Luska, keny79. Wygląda to bardziej optymistycznie niż myślałam  ;)
Jeszcze raz dzięki za rady.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej