Regionalne > Odense
tanie sklepy!!!
happybeti:
Tak, edyto, są właśnie gusta i guściki, a swoim postem pokazałaś tylko, jak wygląda twoja kultura osobista.
Nie można już pewnych rzeczy napisać normalnie, bez rzucania mięsem? Nie potrafisz?
Wiesz, nie każdemu musi odpowiadać "napompowany " "ulepszaczami" duński chleb z piekarni- kupowałam kilka razy, nie odpowiada mi konsystencją, choć na wygląd bardzo ładny.
Wypominanie komuś, za ile ktoś chleb kupuje , to już w ogóle szczyt chamstwa.Każdy kupuje taki, na jaki go stać i tobie nic do tego.
A wracając do tematu- ja , chcąc kupić pyszny chleb jak z Polski, idę do Lidla, do ich stoiska piekarniczego. Zwykły, duży bochenek, zawsze zapominam nazwy. Ale też jakaś taka "zwyczajna";).
Kosztuje 16 kr, więc tez nie majątek :)
newbie12:
--- Cytat: happybeti w 28 Sty 2014, 05:17:36 ---
A wracając do tematu- ja , chcąc kupić pyszny chleb jak z Polski, idę do Lidla, do ich stoiska piekarniczego. Zwykły, duży bochenek, zawsze zapominam nazwy. Ale też jakaś taka "zwyczajna";).
Kosztuje 16 kr, więc tez nie majątek :)
--- Koniec cytatu ---
tez kupuje ten chlebek :)
daniaa:
"Jak z Polski"? Jednak do polskiego to mu brakuje. :)
Jomir:
W kwestii polepszaczy.
Niewiele juz polskich piekarni robi prawdziwy chleb na zakwasie.
Wyrabianie zakwasu to sztuka trwajaca do 72 godzin, trzeba utrzymac temperature pomieszcznia i wilgotnosc powietrza. Malo komu chce sie w to bawic.
Niestety, znam dobrze branze piekarnicza w Polsce, wiec wiem, ze od roku 2003 coraz modniejsze bylo stosowanie gotowych mieszanek chlebowych, ktore po polaczeniu z woda byly gotowe do odpieku.
Wszlekie te nowosci smakowe byly z polepszaczami. Te dunskie zawieraja rowniez.
Ze nie wspomne, ze na polskim rynku kroluje firma "Zelandia", ktora sprzedaje mieszanki popularnych chlebow "w proszku" - mowi Wam cos ta nazwa?
Dodam, ze nawet w przypadku wypieku naturalnego, tez mamy do czynienia z polepszaniem maki. Jezli rok zbozowy byl kiepski i maka pszenna jest niskoglutenowa to szprycuje sie ja witamina C. NIby tylko witamina, ale jednak polepszenie, no nie???
happybeti:
--- Cytat: daniaa w 29 Sty 2014, 18:46:54 ---"Jak z Polski"? Jednak do polskiego to mu brakuje. :)
--- Koniec cytatu ---
Owszem. Ale w mojej opinii jest zwykłemu polskiemu chlebkowi najbliższy konsystencyjnie i smakowo :).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej