Ogólne > Rodzina ...

ulga na niepracującą żone

<< < (7/9) > >>

Klingon2:
Bo nie przejales kwoty wolnej niepracujacego malzonka czy twoje zarobki przekraczaja obie kwoty wolne?

funio:
mam pracujaca malzonke a do tego wala mi top skat a ulg zadnych nie posiadam, chlupa splacona dzieci odchowane,
i place na innych, z resztą malzonka tez placi. I co mam zrobic?

Klingon2:
To nie dotyczy podatku gornego - z w/w strony:
"Den del af bundfradraget, som ikke bruges, kan ikke overføres til ægtefællen."

Ja przejmowalem niewykorzystana kwote wolna podatku sredniego malzonki - tak jak pisze na powyzszej stronie.

funio:
w porządku, ale to nie znaczy ze tego podatku nie ma. Znoszą go dopabuse od 2010 i podwyzszaja progi skatowe.
Natomiast przyznaj mi racje ze to nie ma nic wspólnego z fradragem na niepracujaca zone. Obniza on jak i wszystkie inne fradragi  progi podatkowe i im wiecej ulg masz tym mniej podatku placisz. Tu chodzi o wspólne rozliczenie podatku .Natomiast pytanie zadane przez zalozycielke wątku bylo zupelnie inne. Jezeli jest inwalidką i pobiera rente w pl to jej najwyzej mogą zrobic transfer tej renty do dk ale nie wiem czy to sie oplaca. A prawdopodobnie zadnych pieniedzy od dk nie dostanie

rokas:
Podepne sie pod temat: Klingonie, czy moglbys mi powiedziec, czy fakt ozenku wplywa jakos na moje rozliczenie ze skatem (malzonka pracuje)? I czy w ogole powinieniem powiadomic o tym skat, czy sami te informacje dostaja automatycznie? Z gory dzieki za odpowiedz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej