Ogólne > Podatki

podatek 8% a dopłata czy coś takiego jest?

<< < (2/2)

Klingon:

--- Cytat: zorajda w 07 Kwi 2008, 13:07:23 ---Czyli mam to rozumieć tak, ze zapłacę podatek wówczas, kiedy stawka za dzień przekroczy stawkę wolna od podatku i od tej różnicy zapłacę 38% podatku czy dobrze to rozumię?
--- Koniec cytatu ---
Dokladnie. Ulgi podwyzszaja kwote wolna ale nie koniecznie zwalniaja od podatku.
W przypadku nie przyznanie tych samych ulg co przy wyrabianiu karty podatkowej lub zapomnieniu wpisania ich w PIT, zmniejszy sie wysokosc kwoty wolnej i tym samym bedzie duza doplata.

Basic:
Czyli nie da się podatku nie zapłacić?

Jeśli tu otrzymuję ulgi za to, że mieszkam w Polsce, to nawet jeśli nie mam w PL żony i dzieci i wszystko przeniosłem tu, to i tak muszę zapłacić podatek w Polskim US ?

Na jakiej zasadzie oni będą wiedzieć ile zarabiam? SKAT wysyła jakiś odpowiednik PIT11 do mojego US?

Tula:

--- Cytat: Basic w 08 Kwi 2008, 14:03:35 ---Czyli nie da się podatku nie zapłacić?
--- Koniec cytatu ---
Pytanie tylez glupie, co retoryczne... Albo sie Pan przeniosl ze wszystkim, lacznie z adresem, do Danii, i wtedy placi Pan calosc tu, albo nie i wtedy placi w Polsce.
Istnieje wymiana informacji miedzy urzedami skarbowymi roznych krajow.

Juta:

--- Cytat: Basic w 08 Kwi 2008, 14:03:35 ---Jeśli tu otrzymuję ulgi za to, że mieszkam w Polsce, to nawet jeśli nie mam w PL żony i dzieci i wszystko przeniosłem tu, to i tak muszę zapłacić podatek w Polskim US ?

--- Koniec cytatu ---

Albo mieszkasz w Polsce i tam sie rozliczasz, albo wszystko przeniosles tutaj i tu sie rozliczasz. Takie stanie w rozkroku miedzy Polska a Dania i liczenie na to, ze uda sie wymigac od placenia podatkow budzi podejrzenia co do Twojej osoby.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej