Ogólne > Hydepark

Jakie oplaty towarzysza posiadaniu samochodu z dunskimi tablicami?

<< < (5/13) > >>

jedrzej:
Witam!
Pobierasz zaświadczenie w Polsce od firmy ubezpieczeniowej, następnie tłumaczysz to u tłumacza przysięgłego na język angielski za około 40 pln. 8)
Całość przetłumaczoną wysyłasz do firmy ubezpieczeniowej tu na miejscu.
 ;DMasz zniżkę ;D
Tak było w moim przypadku w firmie TRYG zaoszczędziłem jakieś 5000 dkk.

vaxa_rys:
od razu przyjemniej jak sie takie odpowiedzi czyta  ;D
W moim przypadku chodzi o pełne znizki, takie jak byly w Polsce, wiec bede tlumaczyc zaswiadczenie z ubezpieczalni.
Ktos mi kiedys wspomnial, że jesli 2 osoby chcą jezdzic tym samym autem to poza wlascicielem ta druga osoba musi być dopisana do ubezpieczenia-tak samo jest w Anglii, prawda to?
Pzodrawiam

vera:

--- Cytat: vaxa_rys w 13 Kwi 2008, 16:13:22 ---vera  ::) a nie pomyslalas, ze pisząc pytanie tutaj, to liczę na odpowiedz takze tutaj, a nie przez telefon? Takie rady mozna sobie darować. Zanim zadzwonie do ubezpieczalni chce dowiedziec się szczegolow na forum, chociazby stawki. 

--- Koniec cytatu ---

doradziłem ci najlepsza opcję , którą widać dalej nie rozumiesz.

Strony WWW zawierają stawki standardowe. Troszkę wysiłku i byś widział. Co do telefonu jeżeli szkoda ci kasy to ci napisałem jaką markę wybrać.

Naprawdę można dobre warunki wytargować z firmami jeżeli ktoś ma wogóle potrafi sam coś zdziałać !!!

Co do drugiej osoby to sa takie warunki jak w polsce - pożyczyć furę możesz.

[Dodane: 14 Kwiecień  2008, 08:06:55]

--- Cytat: prix w 13 Kwi 2008, 17:20:28 ---Czy jest na forum ktokolwiek, komu dunskie tow. ubezpieczeniowe uznalo zaswiadczenie o przebiegu ubezpieczenia OC z polskiego tow. ubezpieczeniowego?

Jesli tak, podziel sie prosze jak przebiegal ten proces.

--- Koniec cytatu ---

W moim przypadku cos na ten temat nadmieniali ale nie skorzystali z zaświadczeń. Zniżki dali na ich widzimisie (wywiad - ile aut, wiek, blabla, blabla)

[Dodane: 14 Kwiecień  2008, 08:14:49]

--- Cytat: K3 w 13 Kwi 2008, 16:31:55 ---a czy nie zdajesz sobie spary, że stawka zależy od czynników indywidualnych ??
wiek, czas posiadania prawa jazdy, wiek samochodu, pojemność marka model stan itp itd....
w skrócie: zapłacisz od kilku do kilkudziesięciu tysięcy koron....

--- Koniec cytatu ---

i to jest słuszne co K3 napisał , dlatego radziłem wykonanie kilku tel.

anha:

--- Cytat: vera w 14 Kwi 2008, 08:15:49 ---

[Dodane: 14 Kwiecień  2008, 08:14:49]

i to jest słuszne co K3 napisał , dlatego radziłem wykonanie kilku tel.

--- Koniec cytatu ---
Otóż to.Jak Ci napiszę,że mój mąż płaci na jedno z aut 3500kr rocznie to co Ci da ta wiadomość,drogi Vaxa?
Na drugi około 4000kr ale na pół roku.

vaxa_rys:
a jednak poza twoimi szyderczymi odpowiedziami to sie sporo dowiedzielismy od innych, za co dziekujęi.
Teksty o tym, ze szkoda pieniedzy na telefon daruj sobie, az żal takie coś czytać.  ???  co za ocena czlowieka po drugiej stronie monitora, tylko pogratulować.  ::)
Mimo wszystko zyczę wszystkiego dobrego, zwlaszcza nastawienia do ludzi i świata  :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej