Ogólne > Hydepark
Jakie oplaty towarzysza posiadaniu samochodu z dunskimi tablicami?
Jomir:
NA temat tych dwoch osob korzytsajacymi z jednego auta, musze spytac dokladnie meza. Wiem, ze mnie zglaszal i dopisywal, ale nie wiem czy wynikalo to z obowiazku, czy z jego checi by ubezpieczenie na pewno mnie obejmowalo.
vera:
--- Cytat: Mirra w 16 Kwi 2008, 12:24:50 ---Z tymi dwoma osobami korzytsajacymi z jednego auta, to musze spytac dokladnie meza. Wiem, ze mnie zglaszal i dopisywal, ale nie wiem czy wynikalo to z obowiazku, czy z jego checi by ubezpieczenie na pewno mnie obejmowalo.
--- Koniec cytatu ---
raczej mogło spowodować różnicę w zniżce.
Zakładając (teoretycznie) ze twój mąż ma długo prawo jazdy a ty krótko to ty podwyższysz mu składkę.
Zgłosił Ciebie dlatego żeby pewnie ci wypracować zniżki.
Jomir:
Na pewno nie tak.
Po pierwsze: mam prawo jazdy dluzej niz maz.
Po drugie: zaswiadczenie o "bezszkodowym uzytkowaniu" samochodu sluzbowego przez ostatnich 10 lat.
Po trzecie: mamy ubezpieczenie pakietowe - samochod, mieszkanie, zdrowie, dzieci, pies... w jednym :)
vera:
--- Cytat: Mirra w 16 Kwi 2008, 13:39:24 ---Na pewno nie tak.
Po pierwsze: mam prawo jazdy dluzej niz maz.
Po drugie: zaswiadczenie o "bezszkodowym uzytkowaniu" samochodu sluzbowego przez ostatnich 10 lat.
Po trzecie: mamy ubezpieczenie pakietowe - samochod, mieszkanie, zdrowie, dzieci, pies... w jednym :)
--- Koniec cytatu ---
Zakładałem teoretycznie, więc nie pisz ze napewno nie tak!!
1. ma się nijak i nie ma znaczenia kto ma pierwszy prawko (dałem przykład więc doczytaj czasami)
2. jeżeli tylko cie dopisał to po co teraz piszesz o zaświadczeniu. które pewnie nie oglądali.
3. przy ubezpieczeniu pakietowym jak to nazywasz główną rolę odgrywa kwota sumaryczna, dopabuse potem zniżki innych towarzystw.
Jomir:
Tak wiec, pytalam juz meza.
NIe ma obowiazku dopisywanie drugiego uzytkownika do ubezpieczenia samochodu.
Moj maz dopisal mnie tak sobie :) Jak powiedzial :) NO bo chcial :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej