Ogólne > Podatki
Pytanie
Klingon:
Na twoim rozliczeniu rocznym powinna być podana ilość dni podatkowych "Skattepligtige dage" - te 6 miesięcy.
Co do ulgi na małżonka to zobacz na PIT dla osób z ograniczonym obowiązkiem podatkowym 2007 rubrykę 59. Tam musisz wpisać taką samą kwotę którą sam masz, za pół roku.
Adres zamieszkania zmieniasz w gminie (folkeregistret) a nie w SKAT. Konto zmieniasz tylko jeżeli chcesz inne konto niż NemKonto - nie wiem czy można podać polskie konto (BIC-IBAN).
manio:
W moim rozliczeniu Arsopgorelsen nie ma podanych przepracowanych dni, ale Są na tastSelv przy osobistych inf. podatkowych.
Może jestem kretyn, ale nie wiem o jakiej kwocie mówisz, by ją wpisać w 59 rubrykę. Jeśli można, to jaśniej, bo chyba jestem za głupi na to wszystko.
Ccę zmienić konto na polskie bo do NemKonto nie mam karty i mam podejrzenie, że ktoś z byłej pracy ma do niego dostęp.
[Dodane: 10 Kwiecień 2008, 23:44:28]
Jak wchodzę na TastSelv na zmianę rozliczenia rocznego, to nie ma tam rubryki 59. jestem traktowany jak by mi ta ulga nie przysługiwała. jak mam zmienić formularz do rozliczeń rocznych?
Klingon:
Właśnie miałem okazję zobaczyć jak wygląda PIT dla osób z ograniczonym obowiązkiem podatkowym i jest tam rubyka 59. W normalnym PIT tej rubyrki nie ma, nie ma też podanej ilości dni podatkowych na rozliczeniu rocznym ponieważ jest to pełny rok (365 dni).
Nie wiem ja u ciebie z językiem, ale trzeba skontaktować się ze SKAT i zapytać dlaczego w TastSelv nie ma PITu dla osób z ograniczonym obowiązkiem podatkowym (Selvangivelse for begrænset skattepligtige).
PS. W sobotę napiszę więcej o TastSelv.
Tula:
--- Cytat: manio w 10 Kwi 2008, 18:07:25 ---Nie znam duńskiego, więc nawet tam nie zadzwonię.
--- Koniec cytatu ---
Dogadasz sie po angielsku, ale nastaw sie na dlugie czekanie w kolejce -- ja wlasnie spedzilam pol godziny w oczekiwaniu na polaczenie (z sukcesem polowicznym ;)). Dzis linie telefoniczne sa czynne do 14, telefon to 72 22 18 18. Powodzenia.
janciowodnik:
A teraz mam takie pytanie . Wiadomo w posce mozna znalezc mase programow do rozliczania pitow i czy nie ma moze dostaepnego dunskiego odpowiednika ?? szukal ktos ??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej