Ogólne > Tłumaczenia

prośba o tłumaczenie- SKAT TASTSELV

(1/6) > >>

beata29:
witam
zalogowałam sie na SKAT tastselv i pod hasłam Årsopgørelsen mv.  znalazłam coś takiego. jeżeli ktos może to proszę o przetłumaczenie:

Resultat af årsopgørelsen for 2007 er endnu ikke tilgængeligt. Årsagen kan være:

Du har ikke indberettet selvangivelsen
Der er oplysninger, som skattecentret er nødt til at rette
Din ægtefælles selvangivelse er ikke indberettet

czy w tym miejscu nie powinien znajdować sie mój pit?
dziekuje i pozdrawiam

Klingon:
Rezultat nie jest dostępny. Powodem może być:
Nie wypełniłaś PITu
Są informacje, które SKAT musi poprawić
Twojego małżonka PIT nie jest wypełniony

PIT znajduje się w innym miejscu, pod "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen)". Jutro opiszę tą stronę.

beata29:
dziękuje bardzo za pomoc, byłabym wdzięczna za tłumaczenie selvangivelse. co i gdzie wpisać.

pozdrawiam

[Dodane: 11 Kwiecień  2008, 22:16:37]
w  selvangivelse wypełnione sa tylko rubryki
11. Løn og lignende (herunder uafdækket pension fra tidligere arbejdsgiver)
52. Fagligt kontingent, A-kassebidrag og ansattes årlige andel vedrørende PC-ordning. (Bidrag til efterlønsordning og fleksydelse kan ikke fratrækkes.)
 właściwie to przy kwotach sa miejsca które trzeba(?) zaznaczyć. a co z kwota wolną od podatku? mam ją sama wyliczyć? jestem tu razem z mężem, w 2007 nie pracowałam. słyszałam że jeżeli jeden z malżonków nie pracuje to drugi może przejąć jego kwote wolną od podatku. czy to prawda?

Klingon:
Wypełnione rubryki musisz zatwierdzić i ewenualnie wpisać brakujące. Nic nie musisz obliczać - to zrobi za ciebie komputer. ;D
Małżeństwa rozliczają się razem - u góry PITu jest pole na małżonka personnummer. Jeżeli nie jest wypełniony to trzeba skontaktować się ze SKATem.

Jan Odense:

--- Cytat: Klingon w 11 Kwi 2008, 22:54:11 ---Wypełnione rubryki musisz zatwierdzić i ewenualnie wpisać brakujące. Nic nie musisz obliczać - to zrobi za ciebie komputer. ;D
Małżeństwa rozliczają się razem - u góry PITu jest pole na małżonka personnummer. Jeżeli nie jest wypełniony to trzeba skontaktować się ze SKATem.

--- Koniec cytatu ---
Tak , jezeli jestes zatrudniona tutaj legalnie i Twoj maz mieszka razem z Toba,  to masz prawo do odpisu od podatku na siebie ok. 37 tys. kr (fradrag) rocznie . Jezeli Twoj maz nie pracuje to masz takze prawo  do odpisu  "fradrag" na Twojego meza, ktory  to (fradrag) jest takze w wysokosci 37 tys. kr. Czyli rodzinna kwota wolna od podatku bedzie w Twoim rozliczeniu ok. 70 tys. kr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej