Ogólne > Tłumaczenia
prośba o tłumaczenie- SKAT TASTSELV
beata29:
świetnie, tylko gdzie wpisać tą kwotę. w selvangivelse nie moge znależć takiej rubryki. już sie całkiem pogubiłam....
a może mam skorzystać z Beregn skatten 2007?
Klingon:
Jeżeli chodzi o osobistą kwotę wolną (personfradrag) to jest ona automatycznie wzięta po uwagę i nie trzeba jej nigdzie wpisywać (nie dotyczy małżonków w Polsce).
beata29:
sprawdziłam, rzeczywiście przy rubryce 71.personfradrag nie ma nawet miejsca na kwote, ale jest pytanie:
Ved skattepligt til Danmark i en kortere periode end ét år: ønsker du personfradrag kombineret med helårsomregning af din delårsindkomst?
i tzreba to zaznaczyć lub nie. zaznaczać?
wydaje mi sie że skoro oboje jesteśmycałą rodzina w danii tzn. mąż,córka i ja , prace mamy na miejscu to nie przysługuja nam żadne ulgi tylko ten personfradrag. więc może po prostu zatwierdzić ten pit? ja juz nie wiem co robić... Prosze, pomóżcie bo zwariuje z tym podatkiem
i jeżeli to zatwierdze to już bedzie wszystko załatwione z podatkiem i moge spokojnie czekać na årsopgørelsen które przyjdzie pocztą?
[Dodane: 12 Kwiecień 2008, 15:16:51]
dodam jeszcze że w 2007 ja nie pracowałam, a mąż pracował od lipca do końca roku.
[Dodane: 12 Kwiecień 2008, 15:17:58]
A poz. 59 Fradrag for gifte personer, der har lønarbejde, max. fradrag 39.500 kr.
cóż to takiego?
Tula:
--- Cytat: Klingon w 11 Kwi 2008, 22:02:04 ---Rezultat nie jest dostępny. Powodem może być:
Nie wypełniłaś PITu
Są informacje, które SKAT musi poprawić
Twojego małżonka PIT nie jest wypełniony
PIT znajduje się w innym miejscu, pod "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen)". Jutro opiszę tą stronę.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam identyczna informacje. Nie wypelnilam PITu, ale nikt z moich znajomych nic nie wypelnial, do wszystkich po prostu przyszlo rozliczenie. Nie mam zadnych ulg, nie mam malzonka, place 38%, a wiec nie dotyczy mnie "ograniczony obowiazek podatkowy". Chyba sie do SKATA wybiore.
gosc:
teraz wiadomo czemu tula taka zlosliwa :P
nie ma malzonka ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej