Ogólne > Hydepark
Artykuly o Danii w prasie polskiej
marit7:
Też myślę, że to zobowiązanie do wprowadzenia euro to bzdura. Przecież to ludzie decydują, czy chcą wspólnej waluty, czy nie. Niewiem jak Wy, ale ja mam nadzieję, że Dania nigdy nie zdecyduje się na wprowadzenie euro:)
varszafiak:
Wydaje mi się ze wprowadzenie do obiegu nowych banknotów , nie wróży szybkiego przejścia na Euro
jamjurand:
--- Cytat: marit7 w 30 Gru 2010, 13:21:23 ---Też myślę, że to zobowiązanie do wprowadzenia euro to bzdura. Przecież to ludzie decydują, czy chcą wspólnej waluty, czy nie. Niewiem jak Wy, ale ja mam nadzieję, że Dania nigdy nie zdecyduje się na wprowadzenie euro:)
--- Koniec cytatu ---
Tez tak uwazam, nigdy o tym zreszta nie slyszalem. Politycy uwazaja, ze glosowanie teraz gwarantuje pelne fiasko, osobiscie uwazam, ze moze ktos za 5 lat sie na to zdecyduje.Wejscie do euro powieksza solidarna finnasowa odpowiedzialnosc Danii za wyglupy innych panstw (ciekawe jak by w % wygladalo obecnie nowe glosowanie w Niemczech :) ); ludnosc nowych krajow z euro zawsze narzekala na automatycznie zwiekszone ceny zywnosci i teraz dochodzi ratowanie panstw bliskich bankrutctwa.
roga:
--- Cytat: marit7 w 30 Gru 2010, 13:21:23 ---Też myślę, że to zobowiązanie do wprowadzenia euro to bzdura. Przecież to ludzie decydują, czy chcą wspólnej waluty, czy nie. Niewiem jak Wy, ale ja mam nadzieję, że Dania nigdy nie zdecyduje się na wprowadzenie euro:)
--- Koniec cytatu ---
Masz racje. "Rafalk" pisze, ze Dania zobowiazana jest do przyjecia euro. Tak nie jest. Dania wniosla swoje "forbehold" odnosnie wspolpracy walutowej (rowniez veto w sprawie wspolnej politiki obronnej i juryzdykcji). Odnosnie Euro - zadecyduje o tym powszechne glosowanie.
rafalk:
A w ktorym miejscu ja napisalem ze Dania sie do czegos zobowiazala ????? Podalem cytat z Gazety Wyborczej z linku wklejonego wczoraj przez "Bulinke " ..tak mniej wiecej w srodku artykulu z GW .
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,8598982,Przez_euro_Dania_mocniej_odczula_kryzys__Przyjmie.html
i dodalem "" To ,to akurat pierwsze slysze ...Wyborcza glupoty pisze i tyle "" ??
Ktos tu ma klopoty z czytaniem ze zrozumieniem prosze panstwa ????? ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej