Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (107/129) > >>

farvela:
Mnie tez szokuje sposób przeprowadzenia "pozbycia sie" żyrafy. Od strony merytorycznej - rozumiem. Żyrafa pochodzi z kazirodczego "związku"?;) rozumiem, ze geny, ze populacja. Ale sposób w jaki to zrobili? I czy zoo musiało informować opinie publiczna o tym? Czy dzieci musiały być tego świadkiem? - tu akurat to nie wina zoo ale rodziców. No cóż, nie umiem sobie tego wytłumaczyć. Aczkolwiek rozumiem pobudki genetyczno-naukowe.

happybeti:
Ponoć zoo z Wielkiej Brytanii chciało wziąć tę żyrafę- gdzieś w newsach mi tytuł mignął, nie czytałam dokładniej.
Co do argumentów przytaczanych przez nutkę , że to to samo, jak zabić krowę czy świnię....cóż...do rzeźni czy na świniobicie też bym dziecka nie zabrała. I tyle w temacie...

Inna sprawa, że np na kanale DR dla dzieci -RamaSjang -jest program "Kaere Sebastian" , gdzie Sebastian opowiada o różnych zwierzętach. Programy przeważnie nagrywane są w ogrodach zoologicznych. I niejednokrotnie pokazywane w nich było, jak Sebastian karmi zwierzęta innymi żywymi zwierzętami, np myszami, królikami itp...

zpatentem:
Poogladajcie ten wywiad www.bt.dk/danmark/se-videoen-her-bliver-engelsk-tv-vaert-sat-paa-plads-af-zoo-direktoer

Zyrafa nie zostala zastrzelona publicznie (Nutka i twoja kromka chleba :) :)), pozniejsze dokonanie sekcji zwlok mialo oswiecic publicznosc, ktora aktywnie fotografowala i zadawala duzo pytan.

To jest Dania, prosze panstwa, najszczesliwszy kraj na tej planecie :)

Kolega dunczyk odwiedzil raz dziewczyne z anonsow matrymonialnych, ktora mu m.in.na wstepie oznajmila, ze jest bezradna bo urodzily sie jej kotki, wiec racjonalny koles poradzil jej upuszczenie kotkow na betonowa pologe z wysokosci wiekszej niz 1m (pewnie mial doswiadczenia) i problem zostanie rozwiazany. Kobieta stwierdzila, ze jest on uczuciowym inwalida i zostal on, zaszokowany, natychmiast pogoniony. Skarzyl sie mnie, ze zupelnie nie rozumial jej reakcji, dodam ze pozostal do tej pory kawalerem (bardzo bogatym) :)

Holger:
 :P

szczurek:
Jak mozna tak zrobic .juz z synkiem tam do tego zoo nie pojde .masakra

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej